ادامه پژوهش‌ها روی "قارچ‌های جادویی" برای درمان افسردگی

پژوهشگران "دانشگاه جانز هاپکینز" در بررسی جدید خود، از قابلیت یک ماده موجود در قارچ جادویی(Magic mushroom) در درمان افسردگی خبر داده‌اند. 

پایگاه خبری مطبوعات فارس به نقل از آی‌ای، "قارچ سیلوسایبین"(Psilocybin mushroom) که در اصطلاح به قارچ جادویی معروف است حاوی ماده توهم‌زای سیلوسایبین است که در بسیاری از پژوهش‌ها مشخص شده که برای درمان افسردگی و اضطراب، امیدبخش است.

پژوهشی که پیشتر توسط پژوهشگران دانشکده پزشکی "دانشگاه جانز هاپکینز"(Johns Hopkins University) انجام شده بود، نشان داد که درمان با سیلوسایبین، نشانه‌های اختلال افسردگی شدید را در بزرگسالان کاهش می‌دهد.

این گروه پژوهشی در بررسی جدید خود دریافته‌اند که مزایای ضدافسردگی درمان با سیلوسایبین همراه با روان‌درمانی، می‌تواند نشانه‌های افسردگی را برای برخی بیماران پس از دو نوبت مصرف، حداقل تا یک سال حفظ کند.

این خبر، امیدوارکننده است زیرا درمان‌های موجود باید به طور منظم و مکرر برای دوره‌های زمانی طولانی انجام شوند و برای همه مؤثر نیستند.

درمان با سیلوسایبین برای اختلال افسردگی عمده

پژوهشگران در این پروژه، ۲۷ شخص با سابقه بلندمدت افسردگی را که بیشتر آنها حدود دو سال پیش از این پروژه از نشانه‌های افسردگی رنج می‌بردند، انتخاب کردند. آنها سپس از یک سیستم امتیازدهی موسوم به مقیاس رتبه‌بندی افسردگی "GRID-Hamilton" برای ارزیابی نشانه‌های افسردگی شرکت‌کنندگان استفاده کردند. نمره بالاتر از ۲۴، نشان‌دهنده افسردگی شدید بود؛ در حالی که نمره هفت یا کمتر، عدم افسردگی را نشان می‌داد.

امتیاز کلی برای بیشتر شرکت‌کنندگان، از ۲۲/۸ پیش از درمان، به ۷/۷ در یک سال پس از درمان کاهش یافت. علاوه بر این، طی دوره ۱۲ ماهه، هیچ عوارض جانبی شدیدی که به نظر برسد مربوط به سیلوسایبین باشد، وجود نداشت.

"ناتالی گوکاسیان"(Natalie Gukasyan)، استادیار روانپزشکی و علوم رفتاری دانشگاه جانز هاپکینز گفت: یافته‌های ما نشان می‌دهند که تحت شرایط به‌ دقت کنترل‌شده، این یک روش درمانی امیدوارکننده است که می‌تواند به بهبود قابل توجه و پایدار افسردگی کمک کند.

با وجود این، باید توجه داشت که این نتایج در یک محیط پژوهشی به دست آمده‌اند و به آمادگی گسترده و حمایت سازمان‌یافته پزشکان و درمانگران واجد شرایط نیاز دارند. پژوهشگران هشدار دادند که مردم نباید به تنهایی تلاش کنند تا این روش را امتحان کنند.

به گفته موسسه ملی سوء مصرف مواد، سیلوسایبین می‌تواند به تغییرات ادراکی منجر شود و آگاهی فرد در مورد محیط اطراف و همچنین افکار و احساسات او را تغییر دهد. در ۲۰ سال گذشته، بررسی‌های بسیاری روی روانگردان‌های گوناگون صورت گرفته‌اند و این جدیدترین پژوهشی است که قابلیت سیلوسایبین را برای درمان انواع مشکلات مربوط به بهداشت روانی و اعتیاد در محیط‌های پژوهشی نشان می‌دهد. در پژوهش‌های پیشین، حتی نشان داده شده است که سیلوسایبین، ارتباط بادوام بین نورون‌های مغز موش را افزایش می‌دهد. این بدان معناست که آسیب مغزی ناشی از افسردگی ممکن است با قارچ‌های روانگردان، قابل برگشت باشد.

"رولاند گریفیث"(Roland Griffiths)، از پژوهشگران این پروژه گفت: سیلوسایبین نه تنها اثرات قابل توجه و فوری ایجاد می‌کند، بلکه دوام طولانی نیز دارد که نشان می‌دهد ممکن است یک درمان جدید و منحصر به فرد برای افسردگی باشد.

وی افزود: در مقایسه با داروهای ضد افسردگی استاندارد که باید برای مدت طولانی مصرف شوند، سیلوسایبین این قابلیت را دارد که نشانه‌های افسردگی را با یک یا دو درمان تسکین دهد.

پژوهشگران تاکید می‌کنند که برای بررسی این چشم‌انداز باید پژوهش‌های بیشتری انجام شوند که نشان دهند اثربخشی درمان با سیلوسایبین ممکن است بیش از ۱۲ ماه طول بکشد. با توجه به این که روانگردان‌ها به طور فزاینده‌ای در محیط‌های پژوهشی بررسی می‌شوند، یادگیری در مورد سیلوسایبین و سایر روانگردان‌ها ممکن است وابسته به زمان باشد.

این پژوهش، در "Journal of Psychopharmacology" به چاپ رسید.

برچسب ها :
 
از   0   رای
0

عکس های خبر

نظرات