پایگاه خبری مطبوعات فارس: مسلم پوررضایی، اضافه کرد:در سایت الگویی دو مزرعه همجوار هر دو با کود پتاس، اوره و آبیاری بارانی تغذیه شدند و تنها برای یکی از آنها با کودهای ریز مغذی تغذیه اعمال شد که پس از برداشت محصول در بهمن ماه و بر اساس آزمون خاک تغذیه شده، مشخص شد که در مزرعه بدون ریزمغذی در نیم هکتار ۱۲۰ کیلوگرم برداشت شد و در مزرعه الگو با ریز مغذی ۲۴۷کیلوگرم زعفران از همین وسعت برداشت شد.
وی اضافه کرد: این افزایش میزان گل دهی در شرایطی انجام شد که بسیاری از کشاورزان از میزان برداشت محصول زعفران خود در سال جاری رضایت چندانی نداشتند همچنین مزرعه زعفران همجوار که تغذیه ریز مغذی ها را نداشت هم اینگونه بود و برداشت رضایت بخشی نداشت.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی خیر استهبان اعلام کرد: تغذیه پیاز زعفران در مراحل مختلف تولید و توجه به کمبودهای خاک اهمیت بسزایی در میزان تولید و برداشت محصول خواهد داشت و حفظ رطوبت خاک تا پایان فصل تغذیه پیاز زعفران و شروع دوره استراحت پیاز ضروری است.
پوررضایی گفت: این مزرعه الگویی در سال دوم برداشت است و نتایج حاصله از سال های آینده اعلام خواهد شد تا شاهد افزایش تولید زعفران در شهرستان استهبان باشیم.
او ادامه داد: زعفران نیاز به آبیاری تابستانه ندارد و باعث بیرون آمدن همزمان برگ و گلدهی می شود.
استهبان از شهرستان های شرقی فارس است و حدود ۱۶۰ کیلومتر با شیراز فاصله دارد.
برچسب ها :