۲ کارخانه سیمان و کاشی آباده و امید برای رفع موانع تولید

در حالیکه دو کارخانه تولیدی در شهرستان آباده همچنان در چنبره مشکلات تعطیل هستند نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان فارس با هدف رسیدگی به مشکلات این دو کارخانه سیمان و کاشی و سرامیک در شهرستان آباده تشکیل گردید تا گره گشای مشکلات آن باشد. 

پایگاه خبری مطبوعات فارس: فرماندار آباده روز سه شنبه در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان آباده گفت: شهرستان آباده بعنوان دروازه ورودی استان فارس با ظرفیت های بالای فرهنگی، صنعتی و کشاورزی می تواند به قطب صنعتی و بعنوان عسلویه شمال فارس معرفی شود.

زین العابدین نیک مرام افزود: آباده قطب کاشی و سرامیک شمال استان فارس و قطعا با حمایت همه دستگاه های اجرایی می تواند بعنوان یک ظرفیت عظیم و در سطح کشور معرفی گردد.

وی با اشاره به مشکلات واحد های تولیدی و صنعتی در سطح شهرستان اظهار کرد: رفع مشکلات کارخانه کاشی و سرامیک پاسارگاد سرام و سیمان آباده از جمله مواردی است که با حضور مقامات استانی بررسی و رفع می شود.

فرماندار با تقدیر از عملکرد سرمایه گذار دو شرکت بزرگ کاشی و سرامیک صدیق سرام و پاسارگاد سرام آباده گفت: با راه اندازی ۱۸ خط تولیدی، زمینه اشتغال بیش از ۲ هزار نفر در مجموعه صنعتی شهرستان ایجاد شده و باید برای ادامه این روند و توسعه آن حمایت شود.

نیک مرام در پایان مسائلی از خصوص آب و برق و گاز، قانون چک و مسائل امور مالیاتی را از جمله مشکلات این واحدهای تولیدی و صنعتی دانست.

فرماندار آباده در بخش دوم جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان فارس در آباده گفت: کارخانه سیمان هم در سال ۱۳۷۲ تاسیس و از سال ۱۳۷۴ توسط بخش خصوصی خریداری شده است.

نیک مرام افزود: ۶۷ درصد سهام این شرکت بنام سرمایه گذار بخش خصوصی ، ۱۵ درصد شرکت طراحی صنعتی ایران و ۱۸ درصد سهامداران این شرکت نیز شهروندان آباده ای هستند.
وی با بیان اینکه این کارخانه حدود ۲۰۰ نفر اشتغال بصورت مستقیم ایجاد کرده است، گفت: بدهی بالای این کارخانه در حوزه های مختلف همچون آب و برق و گاز و عدم وجود سرمایه در گردش موجب شده که این شرکت تقریبا به تعطیلی کشانده شود.

نیک مرام با بیان اینکه متاسفانه در هفته گذشته ۱۸۰ نفر از پرسنل این شرکت تعدیل شدند، گفت: باید حقوق معوقه کارگران این کارخانه پرداخت و مشکلات مالی این شرکت با حمایت دولت رفع شود.

فرماندار با بیان اینکه کارخانه سیمان یکی شاخص های مهم این شهرستان است، افزود: شهروندان این شهرستان سهامدار این شرکت هستند و رفع مشکلات این شرکت بعنوان یک مطالبه جدی مردم شهرستان آباده باید بررسی شود.

مدیرکل امور اقتصادی استانداری فارس به عنوان رئیس این کارگروه با تاکید بر اهمیت توجه به ظرفیت های تولیدی این شهرستان و همچنین مشکلات بخش خصوصی گفت: در این برهه های اقتصادی و با شرایط معیشتی سخت که به واسطه تحریم های ظالمانه و در برخی موارد هم مشکلات مدیریتی حادث شده از چند سال گذشته برای واحدهای صنعتی فعال در عرصه تولید مشکلاتی ایجاد شده است.

عبدالعظیم خادم حمزه، مدیرکل امور اقتصادی استانداری فارس در جمع‌بندی پایانی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان با تاکید بر اینکه مالکیت و مدیریت دو موضوع جدا از هم اما مرتبط هستند، بیان داشت: ما نیازمند داشتن مدیریت واحد کارخانه‌ها هستیم و ورود مسئولان دولتی را در خصوص مسائل مدیریتی بخش خصوصی به صلاح نمی‌دانیم اما مدیران واحدهای تولیدی باید به مسئولیت اجتماعی خود پایبند باشند و منافع مردم شهرستان آباده را در نظر بگیرند.

وی با اشاره به تاکید و توصیه مقام معظم رهبری نسبت به در نظر گرفتن معیشت مردم و اقتصاد کشور که از سال‌ها پیش حتی در شعارهای سال هم به آن توجه جدی نمودند از مسئولان اجرایی دستگاه‌های دولتی، خواستار پیگیری راهکارهای حل مشکلات مردم با نگاه مثبت مدیریتی در چارچوب قانون شد.

حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس و دبیر این کارگروه هم به تشریح فرآیند و جایگاه قانونی این کارگروه و اثرگذاری مصوبات آن در رونق تولید منطقه پرداخت و به جمع حاضر اعلام کرد: تمامی دستگاه‌ها باید شرایط لازم را بر اساس دستورالعمل‌های قانونی و بکارگیری راهکارهای مدیریتی جهت تسهیل در امر تولید فراهم کنند تا بهره‌برداران بتوانند بدون کمترین مشکل، چرخه اقتصادی فعال واحدهای تولیدی استان را پویا نگه‌ دارند.

ایزدی گفت: تمامی ما به عنوان یک مسئول موظفیم که در عرصه تولید نه تنها وضعیت موجود را مدیریت کنیم بلکه برنامه‌ریزی برای رونق و جهش تولید در جهت توسعه اشتغال پایدار در استان پهناور فارس داشته باشیم.

طی این نشست، در دستور کار اول کارگروه این جلسه نسبت به مشکلات کارخانه پاسارگاد سرام و صدیق سرام در خصوص مسائل به وجود آمده دو کارخانه نظیر تعدیل نیرو، بخشودگی‌ جرائم، گازبها و میزان سوخت مصرفی کارخانه، مشکل تأمین منابع آبی به ویژه آب شرب، امور مالیاتی و تسهیلات اعطایی بحث و گفت‌وگو شد که مصوباتی را به دنبال داشت.

در ادامه نیز و در دستورکار دوم جلسه به مسائل کارخانه سیمان آباده پرداخته شد که در خصوص اهم مشکلات آن نظیر حقوق معوق کارگران، تسهیلات اعطایی بانک عامل، ایجاد شرایط ورود کارخانه به سازمان بورس، مشکلات تامین اجتماعی، سوخت مصرفی و جایگزین حامل‌های انرژی، کمبود نقدینگی، استهلاک تجهیزات کارخانه و جرائم مالیاتی مصوباتی را در پی داشت.

قره‌خانی، فرمانده سپاه فجر شهرستان آباده هم در بخشی از جلسه با اشاره به اینکه باید تکلیف وضعیت مدیریتی کارخانه مشخص شود گفت: با در نظر گرفتن تعهدات مربوط باید نسبت به پیشگیری از بروز دوباره مشکلات چاره اندیشی شود ، یکی از مشکلات اساسی این کارخانه پیش‌فروش محصولات تولیدی در سال‌های گذشته و حقوق معوق کارگران و مشکلات مدیریتی است.

وی همچنین پیشنهاد داد که یکی از راهبردهای حل اساسی مشکلات کارخانه موضوع تعیین تکلیف مربوط به سهامداران این کارخانه و پرداخت حقوق معوق کارگران باشد.

برچسب ها :
 
از   0   رای
0

عکس های خبر

نظرات