پایگاه خبری مطبوعات فارس: احداث خط ریلی شلمچه_ بصره که در سالهای گذشته قرار بود توسط بنیاد مستضعفان و یکی از شرکتهای زیرمجموعه این بنیاد راهاندازی شود با مصوبه سال گذشته هیئت دولت با تغییراتی مواجه شده و سرمایهگذار آن تغییر کرد.
بر این اساس، هیات وزیران در جلسه مورخ ۱۲ شهریور ۱۳۹۹، پیشنهاد تغییر سرمایه گذار برای قرارداد مشارکت در اجرای پروژه راه آهن شلمچه - بصره را با هدف تسریع در آغاز عملیات اجرایی فرآیند تامین مالی پروژه به تصویب رساند که به موجب این مصوبه، شرکت ارزش آفرینان فدک به عنوان سرمایه گذار و تأمین کننده مالی صد درصدی اجرای پروژه مذکور تعیین شد.
همچنین پس از گذشت حدود هشت ماه از تغییر سرمایهگذار، عملیات اجرایی و احداث این خط ریلی آغاز شد، خیراله خادمی –معاون وزیر راه و شهرسازی- خرداد ماه امسال به ایسنا اینگونه توضیح داد که در جلسهای که چندی پیش به اتفاق وزیر راه و شهرسازی با نخستوزیر عراق برگزار شد، تفاهمنامه خط آهن شلمچه - بصره به طرف مقابل ارائه و گزارشاتی در اینباره داده شد.
وی افزود: برای اجرایی شدن خط آهن شلمچه-بصره، ایران درخواست تحویل زمین و بستر ریل را ارائه داد که نخستوزیر عراق اعلام کرد برای آنکه امور مربوط به این خط ریلی پیش برود و عراق با ایران در مورد این خط ریلی همکاری کند، باید مصوبه این خط ریلی در دولت عراق به تصویب برسد که این مصوبه چندی پیش از سوی هیأت وزیران عراق تصویب و به وزارت حمل و نقل عراق ابلاغ شد.
از سوی دیگر نیز سرمایهگذار جدید این خط ریلی ۳۵ کیلومتری وعده داده بود که به زودی عملیات احداث راهآهن شلمچه-بصره را با سرمایهای حدود ۱۰۰ میلیون یورو آغاز خواهد کرد.
حالا با سفر الکاظمی، نخست وزیر عراق و مطرح شدن این مسئله و صحبت درباره واگذاری اراضی مورد نیاز برای احداث این خط ریلی به نظر میرسد که راهآهن شلمچه بصره وارد مراحل جدیتری شده است چرا که روز گذشته حجتالاسلام و المسلمین ابراهیم رییسی، رییسجمهور کشورمان پس از دیدار با الکاظمی اعلام کرد که اراده ایران و عراق توسعه کریدور ریلی و ارتباط شلمچه با بصره است که با دستور نخست وزیر این کشور قرار است به سرعت انجام شود و این موضوع با پیگیری وزیران مربوطه در ایران و عراق به سرعت دنبال میشود.
همچنین مجتبی یوسفی - عضو هیات رئیسه مجلس و نایب رئیس گروه دوستی ایران و عراق- با اشاره به دیدار دیروز (۲۱ شهریور ماه) با نخست وزیر عراق و خواستههای مطرح شده در نشست وین، گفت: نهایی کردن تفاهمهای دوجانبه برای اجرای پروژه راهآهن شلمچه - بصره و اتصال راهآهن جمهوری اسلامی ایران به عراق یکی از پروژههای مهم است که باید به نتیجه برسد و در این دیدار پیرامون آن صحبت خواهد شد.
وی افزود: ما روابط ایران و عراق را نه فقط از دریچه روابط دو دولت بلکه از نگاه دو ملت هم کاملاً مثبت ارزیابی میکنیم و خواستار توسعه آن هستیم که در نشست وین نیز بر آن تاکید شد.
برچسب ها :