پایگاه خبری مطبوعات فارس: در این طرح ابتدا سیکل فحلی مادیان دهنده و گیرنده همزمان سازی شد. مادیان دهنده تلقیح شده و زمان تخمک گذاری مادیان های دهنده و گیرنده با انجام سونوگرافی های متعدد تعیین شد. در روز ۸ پس از تخمک گذاری، شستشوی رحمی مادیان دهنده انجام شد و جنین جداسازی شده به رحم مادیان گیرنده منتقل شد. در نهایت، آبستنی مادیان گیرنده در روزهای ۷ و ۹ پس از انتقال با انجام سونوگرافی مورد تایید قرار گرفت.
با استفاده از این فناوری، میتوان پیش از آبستن شدن یک مادیان ارزشمند، اقدام به اخذ جنین و انتقال به مادیانهای گیرنده کرد و از این طریق تعداد کُرّههای قابل تولید از یک مادیان ارزشمند را افزایش داد. این فناوری جذابیت و سودآوری فراوانی در صنعت اسبداری کشور دارد.
تمامی محلولها و لوازم مصرفی در انجام این طرح در پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد ساخته شده است.
به نقل از وزارت علوم، در ابتدای تیرماه سال جاری نیز پژوهشکده فناوری جنین دام دانشگاه شهرکرد در طرح مشترک با دانشگاه جامع امام حسین (ع) با عنوان "بهینه کردن فناوریهای لقاح خارج رحمی و انتقال جنین در گوسفند به منظور کاربردی شدن در ایران" موفق به تولد برههای حاصل از انتقال جنینهای آزمایشگاهی گوسفند به گیرندهها به روش لاپاروسکوپی شدند که حاصل آن تولد برههای دوقلوی کاملاً سالم و نرمال بود.
برچسب ها :