مطبوعات فارس/ دکتر حجت الله ایوبی با تاکید بر اینکه نمایشگاه «رنگی از شرق» برای کمیسیون ملی یونسکو در ایران حایز اهمیت است، افزود: این نمایشگاه نشان دهنده آموزش گفتگو با فرزندان با زبان فرهنگ، هنر، رنگ و نقاشی است که به عنوان یک اقدام بنیادین فرهنگی شناخته می شود.
وی ضمن بیان اینکه در برگزاری این نمایشگاه یک اندیشه بلند و پرمعنا وجود دارد، اضافه کرد: بسیار خوشحال شدم شهر شیراز با مدارس حیدرآباد همکاری می کند، دانش آموزان این مدارس با علاقه نسبت به شیراز و میراث فرهنگی آن مطالعه و بررسی کردند و ماحصل آن برگزاری نمایشگاه نقاشی این کودکان بود.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ادامه داد: جای بسی خرسندی است که مدیران شهرداری شیراز به فرهنگ، هنر و سرمایه فرهنگی توجه می کنند.
ایوبی در خصوص همکاری با شهرداری شیراز درخصوص اقدامات فرهنگی گفت: همکاری های فراوانی با شیراز داشتیم و خواهیم داشت چون بیشترین آثار ثبت شده جهانی به ویژه در حوزه میراث ناملموس مربوط به استان فارس و شیراز است.
وی خاطرنشان کرد: کار با کودکان به معنای ساختن روابط آینده بین دو کشور ایران و هندوستان است که این ارتباط پیشینه بسیار کهن نیز دارد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ضمن تقدیر از عملکرد اداره امور بین الملل اداره کل ارتباطات شهرداری شیراز گفت: برگزاری این نمایشگاه در برقراری صلح و دوستی بین دو کشور نقشی ارزنده دارد.
براساس این گزارش، نمایشگاه «رنگی از شرق» به همت شهرداری شیراز و با همکاری سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد هندوستان برگزار شد. همزمان با آیین شب خاتم و ادب، از بین ۲۰۰ اثر خلق شده توسط کودکان و نوجوانان حیدرآباد، بیش از ۴۰ اثر در باغ جهان نما به نمایش درآمد. همچنین این آثار برای بازدید عمومی نیز در گالری ایستگاه مترو نمازی اکران می شوند.
پیشینه برگزاری این نمایشگاه به برگزاری وبیناری به مناسبت روز جهانی گردشگری برمی گردد که مهرماه سال 1399، به همت سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در حیدرآباد هند و با حضور مسئولان و مدیران شهری و استانی برگزار شد. این نشست مجازی بسترساز شروع گفتوگو و ارتباط مسئولان دو شهر و زمینهساز مذاکراتی شد که امید است پس از عبور جهان و دو کشور هند و ایران از بحران کرونا سلسله جنبان شکلگیری روابط همهجانبه بین دو تمدن کهن باشد.
در این جلسه آقای ماهیشوار رائو یکی از مخاطبان هندی حاضر در جلسه و فعال اجتماعی، فرهنگی و فیلمساز با توجه به علاقهای که به شیراز و جاذبههای بیبدیلش پیدا کرده بود دست به ابتکاری جالب زد و تصمیم گرفت زیباییهای شیراز را به کودکان و نوجوانان هندی معرفی کند.
وی که سابقهای طولانی در ترویج فرهنگ صلح و دوری از خشونت دارد با مراجعه به چند مدرسه از آنها خواست تا رنگی روی کاغذهای سفید بزنند و آنچه از شیراز جنت مکان میدانند به نقش آورند. نقاشی های این نمایشگاه که با انگشتان کودکان و نوجوانان حیدرآباد ترسیم شده هر یک در خود نشانی از شیراز و ایران شکوهمندمان دارد.
برچسب ها :