مطبوعات فارس/ دکتر حسین محمدی، یکشنبه ۱۲ اردیبهشت در جمع اساتید دانشگاه شهید رستمی شیراز، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت امیرالمومنین علی(ع) و گرامیداشت روز معلم، گفت: در هر جامعهای، نظام آموزشی از مدرسه تا دانشگاه نقشی فوقالعاده در پیشرفت و توسعه دارد؛ نقشی که ابعاد مادی و معنوی را در بر میگیرد.
او خاطرنشان کرد: برای داشتن جامعه ای سالم و شاداب با معیارهای توسعه، بستر فرهنگی اجتماع را باید بر این پایه نهاد که اساتید و معلمان بسترهای پیشرفت هستند و هر آنچه از پردازش آموزش بیرون آید، آینده کشور را می سازد.
محمدی گفت: در واقع رسالت معلمی از این جهت اهمیت دارد که علاوه بر آموزش باید تربیت را نیز مدنظر قرار دهد. چرا که هیچ کار آموزشی نیست که با تربیت همراه نباشد و از طریق همین تربیت صحیح، افراد اجتماعی شده و هویت ملی خود را به دست می آورند، آن را جزئی از شخصیت خود می سازند و در موقعیت های مناسب از آن استفاده می کنند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: در واقع معلم و استاد در قالب فرآیند اجتماعی کردن دانش آموزان و دانشجویان، با تبیین فرصت ها و نیازهای جامعه، با پرورش نیروهای متخصص و استفاده از پتانسیل و ظرفیت عظیم این نیرو بسترهای لازم را برای پیشرفت همه جانبه در ابعاد مختلف فرهنگی،اجتماعی،سیاسی،اقتصادی و...... مهیا میکنند، که حاصل آن توسعه متوازن و پایدار در جامعه است.
وی با بیان اینکه آموزش، وسیله ای مهم برای تبدیل یک جامعه ناهماهنگ به جامعه ای یکپارچه از طریق تقویت و توسعه یک فرهنگ و هویت مشترک است؛ گفت: این مهم از دو طریق عمل می کند، از طرفی با بالا بردن تواناییهای نهفته فرد به تحقق و شکوفایی استعدادها کمک کرده و از طرف دیگر، با کمک به نظام اجتماعی به انتقال ارزشها و هنجارهای مطلوب خواهد انجامید.
رئیس دانشگاه شهید رستمی شیراز با اشاره به لزوم حفظ شان استاد و معلم در جامعه، گفت: بی شک جامعه ای که حرمت استاد و معلم را پاس می دارد، آهنگ رشد و تعالی را شتاب میدهد و سلامت علمی و معنویاش را تضمین میکند؛ در مقابل جامعه ای که قدردان نیروهای فرهنگی و نخبه خود نباشد به مرگ خوبی ها و فضیلت ها رضایت داده است.
برچسب ها :