انقلاب در مشاهده حیات گیاهان با یک حسگر زیستی جدید

یک حسگر زیستی جدید به ما اجازه می‌دهد دقیقا آنچه که زندگی را تشکیل می‌دهد، ببینیم. 

مطبوعات فارس/ به نقل از آی ای، یک هورمون گیاهی تولید شده در نوک ساقه نقش مهمی در هماهنگی بسیاری از روندهای رشد و رفتاری در چرخه‌های زندگی گیاه دارد که به آن "آکسین"(auxin) می‌گویند.

"آکسین" از آغاز رشد جنینی تا رشد ریشه، خود را به گیرنده‌های خاص هسته سلول متصل می‌کند که منجر به فعال شدن یک سیگنالینگ می‌شود که واکنش گیاه به تحریکات خارجی را هماهنگ می‌کند.

اکنون دانشمندان موسسه زیست شناسی تکاملی "ماکس پلانک" در توبینگن آلمان و دانشگاه "بایروت" آلمان ابزاری ابداع کرده‌اند که امکان مشاهده زنده و در لحظه "آکسین" را در سلول‌های گیاهان زنده فراهم می‌کند.

این یک دستاورد شگرف و چشمگیر است، زیرا تقریباً پس از یک قرن از کشف "آکسین" اکنون می‌توان برای اولین بار آن را در لحظه مشاهده کرد.

بر اساس مطالعه منتشر شده در مجله Nature، محققان آلمانی توانستند توزیع مجدد "آکسین" را با استفاده از یک حسگر زیستی جدید مشاهده کنند.

این ابزار جدید که "آکسن"(AuxSen) نامیده می‌شود، مبتنی بر "سرکوبگر تریپتوفان ای. کولی" است که یک عامل رونویسی در تنظیم متابولیسم اسیدهای آمینه است. این همان اتصال دهنده‌ای است که مخصوص "آکسین" ساخته شده است. هدف محققان مشاهده توزیع "آکسین" با داشتن گیاهانی بود که پروتئینی تولید می‌کنند که در صورت وجود "آکسین" می‌درخشند.

هنگامی که گروه اتصال آکسین با پروتئین‌های فلوئورسنت انتخاب شده متصل شدند، محققان توانستند آن را به عنوان سیگنال انتقال انرژی فلوئورسنس بازخوانی کنند.

این کار محققان را قادر می‌سازد تا از طریق ابزار "AuxSen" به نظارت زنده بر غلظت "آکسین" در طول عمر گیاه بپردازند.

"برت هوکر" و "جرد یورگنز" دو محقق ارشد این مطالعه می‌گویند: ما نشان داده‌ایم که افزایش و کاهش غلظت آکسین را می‌توان در لحظه در بافت گیاه مشاهده کرد، کاری که تاکنون امکان پذیر نبود. علاوه بر این، "AuxSen" آکسین را در مناطق زیر سلولی نشان می‌دهد که روش‌های رصد غیر مستقیم به آنها دسترسی ندارند.

آنها تاکید کردند: هدف اکنون بهبود کاربردهای احتمالی این ابزار برای حل سایر مشکلات بیولوژیکی با بهینه سازی سیستم‌ها و استفاده از پروتئین‌های فلوئورسنت با ویژگی‌های مختلف است. ما اکنون مواد لازم برای انجام این کار را به جامعه علمی ارائه داده‌ایم.

برچسب ها :
 
از   0   رای
0

عکس های خبر

نظرات