محققان ساختار تارعنکبوت را به موسیقی تبدیل کردند

ق گزارشی که توسط انجمن شیمی آمریکا(ACS) منتشر شده است: در مطالعاتی جدید که بر روی موسیقی، فناوری و تار عنکبوت تمرکز دارد، محققان ساختار تار عنکبوت را به موسیقی تبدیل کر

مطبوعات فارس/ به نقل از آی‌ای، این حقیقت که عنکبوت‌ها بافنده‌های فوق‌العاده‌ای هستند بر کسی پوشیده نیست. آن‌ها می‌توانند در کمترین زمان و به تنهایی تارهای ابریشمی را تبدیل به یک شبکه‌ی پیچیده‌ی سه‌بعدی کنند.

دکتر مارکوس بوئلر(Markus Buehler) محقق اصلی این پروژه می‌گوید: عنکبوت‌ها در محیطی از تارهای لرزان زندگی می‌کنند. آن‌ها قدرت بینایی خوبی ندارند بنابراین جهان را بوسیله‌ی این ارتعاش‌ها که فرکانس‌های مختلفی دارند درک می‌کنند.

یافتن موسیقی در مکان‌های نامتعارف مانند زمانی که عنکبوت تار را می‌کِشد و یا باد آن را حرکت می‌دهد و ارتعاش‌های گفته شده رخ می‌دهد، بوئلر را که علاقه‌ی زیادی به موسیقی دارد به این فکر انداخت که آیا می‌توان ریتم و ملودی تارهای عنکبوت را استخراج کرد یا خیر. او بیان کرد که این کار می‌تواند برای موسیقی الهام‌بخش باشد و بسیار با تجربه‌های معمولی انسان‌ها فرق دارد.

به همین منظور بوئلر و همکارانش در موسسه‌ی فناوری ماساچوست(MIT) به همراه توماس ساراکینو(Tomás Saraceno) در استودیو او، تارهای عنکبوت را بوسیله‌ی لیزر اسکن کردند تا سطح مقطع دو بعدی به دست بیاورند. سپس با استفاده از الگوریتم‌های رایانه‌ای شبکه‌ی سه‌بعدی تار عنکبوت را بازسازی کردند.

در گام بعدی، فرکانس‌های مختلفی از صوت به تارها نسبت داده شد تا نت موسیقی ساخته شود و با ترکیب این نت‌ها، موسیقی‌ براساس ساختار تارهای عنکبوت ایجاد شد. سپس یک ساز مانند چنگ برای نواختن موسیقی تار عنکبوت ساخته شد. آن‌ها همچنین یک واقعیت مجازی برای مشاهده و گوش کردن به صدای این موسیقی طراحی کردند.

برای یافتن اطلاعات بیشتر در مورد فرایند تنیدن تارها، فرایند ساخت آن نیز اسکن شد و هر مرحله تبدیل به موسیقی شد.

بوئلر می‌گوید: صدایی که ساز چنگ-مانند ما تولید می‌کند در طول این فرایند تغییر می‌کند که نشان‌دهنده‌ی روشی است که عنکبوت تار می‌تند. بنابراین ما می‌توانیم توالی زمانی تنیدن تار را به صورت صوتی بررسی کنیم. نحوه‌ی ساخت تار توسط عنکبوت شگفت‌انگیز است زیرا هیچ ماده‌ای اضافه‌ای در آن استفاده نمی‌شود در حالی که در روش‌های چاپ سه بعدی امروزی ما به این مواد نیاز داریم.

در آزمایشی دیگر محققان تغییر در صداهای درون تار هنگامی که با نیروهایی مانند کشیده شدن مواجه می‌شود را بررسی کردند.

نتیجه‌ی این مطالعه نه تنها گوش‌نواز است بلکه می‌تواند برای بهبود ساخت چاپگرهای سه بعدی مورد استفاده قرار گیرد.

برچسب ها :
 
از   0   رای
0

عکس های خبر

نظرات