سه طرح انتقال آب در فارس آماده بهره‌برداری است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای فارس گفت: سه طرح انتقال آب با اعتبار چهار هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال به مناسبت آغاز چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در این استان به بهره‌برداری می‌رسد. 

مطبوعات فارس/ حمیدرضا دهقانی، دوشنبه افزود: امسال پس از افتتاح فاز نخست پروژه مهم خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شیراز، پروژه‌های دیگری از جمله این سه پروژه با همت مهندسان و کارشناسان این مرز و بوم در دستور کار قرار گرفت که ایام دهه فجر از طریق ویدیو کنفرانس و با دستور ریاست جمهوری افتتاح خواهد شد.

وی بیان کرد: این سه پروژه مهم شامل، سد تاخیری- تغذیه‌ای تنگ خمار در فسا، طرح آبرسانی به شهرستان فسا از سد رودبال و بند تنظیمی سربست و تاسیسات وابسته در منطقه کامفیروز مرودشت است.

مدیرعامل آب منطقه ای فارس در مورد سد تاخیری- تغذیه‌ای تنگ خمار فسا اظهار داشت: هدف از ساخت این سد که در ۱۸ کیلومتری جنوب شرقی شهر فسا احداث شده، کنترل سیلاب و تخلیه تدریجی مسیل به پایین‌دست و ایجاد شرایط لازم برای نفوذ آب به درون آبخوان است.

به گفته دهقانی، برای ساخت این سد ۲۸۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی، همچنین در باره پروژه انتقال آب از سد رودبال به شهرستان فسا گفت: این شهرستان بر اثر خشکسالی‌های اخیر دچار افت سطح آب زیر زمینی شدیدی شده و منابع تامین آب شرب این مناطق با مشکلات زیادی مواجه شده است. با اجرای این طرح شهرهای ایج، ششده، فسا و روستاهای مسیراز مزایای آب شرب پایدار بهره‌مند خواهند شد.

دهقانی اضافه کرد: این طرح شامل ۲۰ کیلومتر خط لوله از تصفیه خانه در شهر ایج تا سه راه جلیان، ایستگاه پمپاژ، یک مخزن تعادلی و یک مخزن در محل تصفیه خانه و تصفیه خانه آب است که برای اجرای این طرح تاکنون سه هزار و ۵۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

وی، در مورد پروژه سد تنظیمی سربست و تاسیسات منطقه کامفیروز مرودشت نیز اظهار داشت: این سد سربست و تاسیسات آن در ۱۳۰ کیلومتری شمال غربی شیراز در دشت کامفیروز، حد فاصل سدهای ملاصدرا و درودزن و در نزدیکی روستای سربست قرار گرفته است.

این مقام مسوول، به برخی از مزایای بهره‌برداری از این سد اشاره و بیان کرد:، تنظیم و توزیع سالانه ۹۲ میلیون مترمکعب آب رهاسازی شده از نیروگاه سد ملاصد برای بهبود چهار هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی کشاورزی دشت کامفیروز با جمعیت بیش از ۴۰ هزار نفر، جلوگیری از تخریب مداوم آبگیرهای سنتی کانال‌های آبیاری در اثر جریان سیلاب‌گونه خروجی از نیروگاه، بهره‌برداری اقتصادی از ظرفیت کامل سد و نیروگاه ملاصدرا که با تولید برق پیک موجب افزایش درآمد سالیانه خواهد شد و همچنین توسعه گردشگری در مجاورت آزاد راه شیراز- اصفهان، از جمله این مزایاست.

دهقانی ادامه داد: برای ساخت این سد نیز ۹۱۰ میلیارد ریال صرف شده است.

برچسب ها :
 
از   1   رای
2

عکس های خبر

نظرات