تلاش فارس برای دستیابی به الگوی عروسی بدون آلودگی ویروسی

تا کنون صدها نفر از شهروندان در برپایی آیین‌های سور و عروسی و دورهمی درگیر کرونا شده‌اند، همین عروسی‌ها و مراسم‌های جمعی وضعیت شیراز و ۱۹ شهرستان این استان را قرمز کر، اکنون موضوع برگزاری عروسی بدون دورهمی از سوی مسوولان بهداشتی استان فارس توصیه شده و مورد توجه و تاکید قرار گرفته است. 

مطبوعات فارس/ معنای ازدواج ، داشتن جشن عروسی گسترده نیست، زوج‌های جوان می توانند ازدواج کنند و بدون دروهمی و مراسم ، عروس به خانه بخت برود ، نوع مراسم عروسی در شرایط کرونا دیگر مانند قبل نیست ، شروع زندگی مشترک در روزهای کرونا بدون دورهمی و بدون مراسم ایده و الگویی است که مطرح شده و بسیای از زوج های جوان نیز به پیشواز آن رفته اند.


از سویی همین مراسم عروسی و دور همی در روزهای گذشته در شهرها و روستاهای استان فارس صدمات فراوانی داشته است ، بر اساس آنچه رئیس شبکه بهداشت درمان و آموزشی شهرستان مرودشت اعلام کرد ۴۰ نفر در این شهرستان فقط در یک جشن عروسی به بیماری کرونا مبتلا شدند.


رسانه ها در شرایط کنونی وظیفه دارند مردم را از خطرات برگزاری مراسم و دورهمی عروسی ها آگاه کنند ، شرکت در مراسم عروسی احتمال ابتلا به بیماری را به شدت بالا می‌برد، همچنین خود برگزارکنندگان این مراسم باید متوجه شوند که به نوعی جان عده‌ای را به خطر می‌اندازند.

نهادینه سازی فرهنگ ازدواج بدون برگزاری تجمعات موضوعی بود که روز چهارشنبه در نشست ستاد دانشگاهی مدیریت کرونا استان فارس مطرح شد ، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از اعضای این ستاد خواست تا پیرامون راهکارهای نهادینه سازی فرهنگ ازدواج، بدون برگزاری تجمعات، همفکری داشته باشند.


مهرزاد لطفی با اشاره به اینکه برگزاری آئین های ازدواج یکی از دلایل عمده افزایش شیوع بیماری کرونا در استان فارس طی هفته های اخیر بوده است، اظهار کرد: با توجه به ادامه دار بودن همه گیری کرونا، چاره اندیشی برای برگزاری ازدواج های بدون گردهمایی با هدف کاهش زنجیره های انتقال این بیماری، یک ضرورت است.


لطفی برگزاری دورهمی‌های خانوادگی و مراسم‌های عروسی و ختم را مهم‌ترین علت شیوع کرونا در شیراز و شهرستان‌های استان فارس عنوان کرد و از مردم خواست تا از برگزاری اینگونه برنامه‌ها پرهیز کنند.


رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: با توجه به شرایط بحرانی کرونا در استان فارس ، لازم است برای حفظ سلامتی خود و عزیزانمان، هشدارها را جدی بگیریم.


وی در بخش دیگری از نشست ، با اعلام تصمیم گیری مجموعه وزارت علوم برای برگزاری کنکور سراسری، برنامه ریزی برای اجرای پروتکل های بهداشتی در برگزاری این آزمون را در دستور کار معاونت بهداشت دانشگاه قرار داد.


لطفی در ادامه با پیگیری مصوبات نشست روز گذشته و با توجه به نزدیک بودن ایام سوگواری ماه محرم، خواستار ساماندهی نحوه توزیع نذورات مردمی با همکاری بین بخشی دیگر سازمان ها و نهادهای خیریه شد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین بر نقش تاثیرگذار افزایش آگاهی عمومی در مقابله موفقیت آمیز با کرونا تاکید کرد و گفت: در همین راستا لازم است به همت اعضای کارگروه اطلاع رسانی، تبلیغات محیطی در خصوص راهکارهای پیشگیری از ابتلا به کروناو در سطح شهرهای استان توسعه یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین به روال نشست های این ستاد، به بررسی آمار روزانه مبتلایان، نحوه نمونه گیری در آزمایشگاه های استان، میزان بستری و آمار مرگ و میر مبتلایان بر اساس علت های مرگ پرداخت.

علیرضا میراحمدی زاده رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مدیریت کرونا در دانشگاه نیز در این نشست گزارشی از آمار ازدواج در سال های اخیر و مقایسه این آمار در دوران کرونابا مدت مشابه سال های گذشته ارائه کرد.

از نیمه خردادماه و اوایل تیرماه شیوع بیماری کرونا در استان فارس افزایشی شده است و به‌گفته کارشناسان این حرکت تا یکی دو ماه آینده ادامه دارد. به‌اذعان بسیاری از کارگزاران و کارشناسان آنچه در این مدت سبب افزایش تعداد مبتلایان شد، برگزاری تجمع‌ها و مراسم‌ دورهمی مانند عروسی و عزا بوده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیز مهم‌ترین علت شیوع بیماری و ورود به اوج دوم را عدم رعایت فاصله اجتماعی، حضور بدون رعایت اصول بهداشتی در مکان‌های تجمعی و برگزاری اجتماعاتی مانند عروسی و عزا، فروشگاه‌ها و سالن‌های سربسته اعلام کرد.

تا ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۷۵۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شدند و گردایش بیماران در کشور به ۳۱۴ هزار و ۷۸۶ نفر رسید ، شمار جان باختگان این بیماری نیز به ۱۷ هزار و ۶۱۷ نفر رسیده است.

برچسب ها :
 
از   0   رای
0

عکس های خبر

نظرات