مطبوعات فارس/ حمیدرضا جلایر شنبه ۲۰ دی به خبرنگاران گفت: با توجه به پیگیری و هماهنگیهای انجام شده و انعقاد تفاهمنامهای با یکی از بانکها، امکان پرداخت تسهیلات تا سقف ۴۰ میلیون تومان با بهره ۴ درصد و دوره بازپرداخت ۱۲ ماهه برای هر مشترک برق، فراهم شده است.
وی ادامه داد: مشترکان برق ابتدا با مراجعه به سایت شرکت به آدرس www.farsedc.ir در بخش خدمات الکترونیک پرکاربرد، بخش سامانه خرید تضمینی برق از نیروگاه های خورشیدی نسبت به ثبت نام اقدام کنند و همکاران پس از بررسی های فنی و بازدید میدانی و در صورت تایید، نسبت به معرفی آنها به بانک اقدام خواهند کرد.
جلایر در خصوص هزینه های سرمایه گذاری برای اجرای این طرح افزود: برای نصب پنج کیلو وات نیروگاه خورشیدی بر روی پشت بام منازل در شرایط فعلی حدود ۶۵۰ میلیون ریال نیاز است که در این راستا برای حمایت از متقاضیان، قرارداد خرید تضمینی ۲۰ساله منعقد و در تمام طول دوره بهره برداری، نرخ خرید پایه بر مبنای دو عامل تغییرات ارزی و نرخ تورم سالیانه به روز رسانی شده و بعد از خرید و نصب این نیروگاه ها حدود ۶ سال بعد، سرمایه اولیه بازگشت و درآمد ماهیانه ای از ۷۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزارتومان برای هر مشترک سودآوری خواهد داشت.
دبیر کارگروه جذب سرمایهگذار بخش خصوصی شرکت توزیع نیروی برق فارس نیز گفت: استان فارس به دلیل دارا بودن توپولوژی منحصر به فرد، برخورداری از شدت و زاویه تابش مناسب، جزو مناطق مستعد برای ایجاد نیروگاه های خورشیدی است.
اسماعیل خاتمی گفت: متوسط میزان تابش انرژی خورشید در استان فارس بین ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلو وات ساعت بر مترمربع در سال بوده و این میزان تابش، عددی مناسب برای نیروگاه های خورشیدی است.
مدیربازاربرق شرکت توزیع نیروی برق استان فارس گفت: در حال حاضر حدود ۴۰۰ نیروگاه خورشیدی زیر ۱۰۰ کیلووات در محدوده توزیع نیروی برق استان فارس به بهره برداری رسیده است و شهرستانهای لار با ۴۶، بوانات با ۴۱ و فسا با ۳۸ نیروگاه، بیشترین تعداد نیروگاههای خورشیدی نصب شده در فارس را به خود اختصاص دادهاند.
خاتمی با اشاره به اینکه یک نیروگاه ۶۰۰ کیلوواتی در شهرستان اقلید به بهره برداری رسیده است، گفت: ۲ نیروگاه ۶۰۰ و ۵۰۰ کیلوواتی نیز در شهرستان های داراب و نی ریز در مرحله اتصال به شبکه قرار دارند.
او در خصوص استفاده سایر مشترکان به ویژه مشترکان کشاورزی از تسهیلات راهاندازی برق خورشیدی، گفت: از آنجا که بیش از ۴۰ درصد مصرف انرژی استان در بخش کشاورزی بوده و از پتانسیل خوبی برای احداث نیروگاه های خورشیدی برخوردار است چنانچه این نوع مشترکان نسبت به احداث نیروگاه اقدام کند، میزان انرژی تولیدی آنان با قیمتی بیش از ۳۰ برابر نرخ تعرفه های کشاورزی خریداری خواهد شد.
خاتمی گفت: بهینه سازی مصرف انرژی، تولید انرژی برق در محل مصرف، کمک به حفظ محیط زیست، حفظ منابع و سرمایه های ملی و جایگزینی انرژهای تجدید پذیر به جای نیروگاه های فسیلی از دیگر اهداف استفاده از نیروگاه های خورشیدی است که می توان با ترویج راه اندازی این نوع نیروگاه ها به این اهداف دست پیدا کرد.
برچسب ها :