مطبوعات فارس/ پرستو برکتی- ترم تحصیلی جدید در برخی دانشگاه ها آغاز شده بود و برخی از آنها نیز در تعطیلی بین دو ترم بودند. پس از آن تعطیلات نوروزی آغاز شد که از این جهت شانس با آموزش عالی یار بود.
قرنطینه، تعطیلی کسب و کارها و گرفتار شدن میلیونها انسان در قید و بند بیمارستان، ماسک، الکل و مواد ضدعفونی از جمله تاثیرات ابتدایی حضور این موجود ناموجود بود.
با شدت گرفتن کرونا در کشور خبر تعطیلی دانشگاه ها که یکی از مراکز پر رفت و آمد محسوب می شود، به گوش رسید اما تعطیلی آموزش راه حل مناسب و مطلوبی برای جمعیت سه میلیونی دانشجویی کشور ما نبود؛ بنابراین وزارت علوم و حتی آموزش و پرورش برگ برنده خود، همان آموزش از طریق ابزارهای الکترونیکی را رو کردند.
مراکز آموزشی از اولین نهادهایی بود که به سرعت توانست با ایجاد بسترهایی، موضوع آموزش را به فضای مجازی و از راه دور منتقل کند اما نداشتن زیر ساخت های لازم برای این امر تا به امروز به خوبی خوب محقق نشده و هنوز اساتید، دانشجویان و دانش آموزانی هستند که ملزومات آموزش مجازی از قبیل گوشی هوشمند، تبلت و اینترنت را ندارند.
تا به امروز بسته های رایگان اینترنت برای معلمان، دانش آموزان ودانشجویان فعال شده و طی آخرین اخبار منتشر شده, در تاریخ 24 شهریور استفاده از شاد در سراسر کشور رایگان شده و اپراتورها خدمات در این شبکه را برای معلمان و دانشآموزان رایگان عرضه میکنند.
وزیر محترم جناب آذری جهرمی اظهار کرد: بستههای سه ماهه اینترنت رایگان برای 700 هزار معلم و کادر آموزشی که در فروردین ماه در سامانه وزارت ارتباطات ثبت نام کرده بودند فعال میشود.
مشاور وزیر آموزش و پرورش در شاد در واکنش به گلایه برخی معلمان و دانشآموزان مبنی بر عدم رایگان شدن شاد گفت: اینترنت استفاده از شاد برای دانشآموزان، معلمان و مدیران و همه کاربرانی که به نحوی با آن در ارتباط هستند و احراز هویت شدهاند، رایگان است. این مصوبه قطعی است و همه اپراتورها باید آن را اجرا کنند. اگر کسی آن را اجرا نکند تخلف کرده و قابل پیگیری است. آموزش و پرورش روی این مساله بسیار حساس است و ما موارد این چنینی را پیگیری خواهیم کرد.
5اکتبر روز جهانی معلم است ضمن عرض تبریک به این سخت کوشان، بهانه ای شد تا از اساتیدی که از قافله دریافت اینترنت رایگان جا مانده اند بگویم.
خبرها حاکی از آن است که وزیر ارتباطات در تاریخ 5 مهرماه از فعالشدن ۱۲۰ گیگ اینترنت رایگان برای اساتید دانشگاهها خبر داده است و برای تعدادی نیز فعال شده است.
به نقل از خبرگزاری ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از فعال شدن بسته ۱۲۰ گیگ اینرنت رایگان برای اساتید دانشگاهها خبر داد.
«محمدجواد آذری جهرمی» در توئیتر خود نوشت: در شرایط کرونا و برای حمایت از آموزش مجازی کارآمد، هدیه ناقابلی برای اساتید دانشگاههای کل کشور آماده کردهایم.
وی افزود: آنها میتوانند با مراجعه به سایت ICTGifts.ir بسته اینترنت هدیه ۱۲۰ گیگابایتی خود را دریافت کنند.
وزیر ارتباطات اضافه کرد: جزئیات هدیه مخصوص دانشجویان نیز به زودی به اطلاع آنها خواهد رسید.
بسته اینترنت دانشآموزان و معلمان، مدتی قبل و با آغاز سال تحصیلی برای آنها فعال شد.
با گذشت چند روز از این خبر هنوز از سمت دانشگاه ها با اساتید در خصوص ثبت نام طرح خبری نشده است و امروز 15 مهرماه آخرین روز ثبت نام برای دریافت اینترنت رایگان اساتید دانشگاهاست.
علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزیر علوم، در رابطه با اختصاص اینترنت رایگان به اساتید دانشگاه بیان کرد با توجه به اعلام وزارت ارتباطات، تخصیص اینترنت به اساتید دانشگاه دارای شروطی مانند به نام بودن خط تلفن همراه به شخصی که دریافت کننده اینترنت است میباشد.
وزارت علوم در تلاش است تا در قدم بعدی مدرسین حقالتدریسی نیز بتوانند از این اینترنت رایگان بهرهمند شوند. برای تحقق این هدف پیشنهاد شده تا در سامانهای که از سوی وزارت ارتباطات برای تکمیل اطلاعات سامانههای دانشگاهی در حال راهاندازی است، بخشی نیز برای تکمیل و بهروزرسانی اطلاعات همهی مدرسان دانشگاهها ایجاد شود.
یکی از مهمترین مشکلات آموزش مجازی هزینه بالا اینترنت و ترافیک مصرفی میباشد که در نیمسال تحصیلی قبل تا حد زیادی تلاش برای برطرف شدن آن سامانههای آموزشی در نظر گرفته و اینترنت و ترافیک رایگان به دانشآموزان، معلمین و اساتید دانشگاه اختصاص داده شده است.
علی خاکی صدیق، در پایان اعلام کرد علاوه بر رایگان بودن ترافیک اینترنت سامانههای دانشگاهی برای دانشجویان و اساتید، بانک اطلاعات موجود از اعضای هیئت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی نیز دراختیار وزارت ارتباطات قرار گرفته است که اعضای هیئت علمی بتوانند دریافتکننده این بسته اهدایی باشند.
با وجود این گفته ها و خبرها ابهاماتی در طرح اینترنت رایگان اساتید و دانشگاهها وجود دارد و معاون وزیر ارتباطات به نقل از خبرگزاری مهر درباره ابهامات مربوط به اینترنت رایگان اساتید، برنامهریزی برای رایگان شدن ترافیک سامانههای آموزش مجازی دانشگاهها و اختصاص بسته اینترنت رایگان به دانشجویان توضیح داد.
ستار هاشمی ، در خصوص ارائه بسته ۱۲۰ گیگابایتی رایگان اینترنت به اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاهها گفت: طبق جلسهای که میان وزرای علوم و ارتباطات برگزار شد، مقرر شد با مساعدت وزارت ارتباطات به اساتید و هیات علمی دانشگاههای مرتبط با وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد بسته رایگان اینترنت تعلق گیرد.
وی ادامه داد: بنا بر این شد که لیست کاملی از اطلاعات اساتید شامل شماره تلفن همراه، کدملی و نام و نام خانوادگی اساتید از وزارتخانههای علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد دریافت کنیم تا با بارگذاری در سامانه، اساتید با واردکردن کد ملی شان و در صورتی که شماره همراه اعلام شده به نام خودشان باشد، احراز هویت شده و با دریافت پیامک تایید، بسته اینترنت دریافت کنند.
وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد نواقص لیست اساتید را برطرف کنند
هاشمی در مورد اینکه برخی اساتید اذعان دارند که کد ملی خود را که وارد میکنند در این سامانه تایید نمیشوند، گفت: ممکن است اسامی برخی اساتید و همکاران دانشگاهی در لیست ارسالی از طرف وزارتخانههای مذکور و دانشگاه آزاد نبوده باشد. البته ما این موضوع را نیز پیش بینی کردهایم و اعضای هیات علمی و اساتیدی که نامشان در این لیست نیست میتوانند با شماره اعلام شده در این سامانه متناسب با آنکه در استخدام کدام وزارتخانه و یا دانشگاه هستند، مکاتبه کرده و مراتب را اعلام کنند.
معاون وزیر ارتباطات گفت: در صورتی که وزارت علوم، بهداشت و یا دانشگاه آزاد لیست مجددی را به ما اعلام کنند ما آن را در سامانه بارگذاری کرده و به آن دسته از اساتید که تاکنون موفق به دریافت این هدیه نشدهاند، بسته رایگان اعطا میکنیم.
هاشمی تاکید کرد: اگر اساتید در سامانه امکان ثبت نام ندارند و یا سامانه اعلام میکند که کد ملی شما ثبت نشده، این مشکل از سمت وزارت ارتباطات نیست و اساتید باید آن را متناسب با محل استخدامشان، با شمارههایی که در این سامانه اعلام شده تماس بگیرند و یا موضوع را از طریق مکاتبه ایمیل پیگیری کنند تا نواقص لیستها برطرف شود.
۱۰۰ هزار استاد واجد دریافت اینترنت رایگان
وی با بیان اینکه مطابق با زمانی که در این سامانه اعلام شده است، همکاران دانشگاهی تا ۱۵ مهرماه جاری زمان خواهند داشت که برای دریافت بسته اینترنت رایگان ثبت نام کنند، خاطرنشان کرد: ما محدودیتی برای اساتید نداریم و مادامی که باقی مانده لیست تکمیلی اعلام شود آن را در سامانه بارگذاری میکنیم.
معاون وزیر ارتباطات گفت: از مجموع اساتید رسمی و حق التدریس داخل کشور اسامی ۱۰۰ هزار استاد از سوی وزارتخانههای علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد به عنوان واجد دریافت بسته اینترنت رایگان به وزارت ارتباطات اعلام شده است که البته این آمار اولیه است. مطابق با شمارنده لحظهای سامانه دریافت اینترنت هدیه (ictgifts.ir ) تا این لحظه ۴۳ هزار و ۸۹۵ استاد و هیات علمی اینترنت رایگان ۱۲۰ گیگابایتی دریافت کردهاند.
دلایلی که اینترنت برخی سامانههای دانشگاهی رایگان نشد
هاشمی ادامه داد: تعامل در این باره آغاز شده و منتظر دریافت لیست از وزارتخانههای علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد و مراکز حوزوی هستیم و تاکید داریم این لیستها دقیق باشد. چرا که بحثی که ترم گذشته وجود داشت این بود که برخی سامانهها عملاً رایگان نشدند که چند تا دلیل مشخص در آن مقطع وجود داشت.
وی افزود: یکی از موارد این بود که برخی سامانهها به وزارت ارتباطات معرفی نشدند و در لیست سامانههایی که به ما ارسال شده بود، وجود نداشتند. اما موضوع بعدی مربوط به بحث فنی بود؛ چرا که اسامی که برای سامانههای دانشگاهی به ما اعلام شد صرفاً درگاه ورود به دانشگاه بود و آدرس IP خدمات سامانههای دانشگاهی در لیست نبود. به بیان دیگر هر سامانه دانشگاهی یک سرور دارد که از طریق آن دانشجویان و اساتید وارد سایت میشوند و ممکن است سرویسهای آموزش از طریق آدرسها و سرورهای دیگری ارائه شود که باقی این آدرسهای IP در آن لیست به ما منعکس نشده بود؛ لذا به دلیل این مغایرت، ما میگفتیم ترافیک را رایگان کردیم اما ذینفعان میگفتند رایگان نشده است.
معاون وزیر ارتباطات گفت: این قبیل موضوعات درس آموختههایی شد که برای بهبود شرایط آموزش مجازی درترم جاری دانشگاهها برطرف شود.
امکان بارگذاری IP آدرسهای آموزش مجازی توسط دانشگاهها
هاشمی در مورد امکان بارگذاری مستقیم IP آدرسهای آموزش مجازی توسط دانشگاهها نیز، گفت: ما در دستور کارمان است که سامانهای راه اندازی کنیم که تا دانشگاههای مختلف هم بتوانند وارد آن شده و اطلاعات مربوط به سامانههای آموزش مجازی خود را وارد کنند. اما تاکیدمان بر این است که لیست اولیه را باید وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد به ما اعلام کنند.
وی اظهار داشت: اگر مبنا نداشته باشیم ممکن است هر آدرسی در این سامانه وارد شود و امکان صحت سنجی آن وجود نداشته باشد. به همین دلیل منطق کار حکم میکند لیست اولیه را از وزارتخانهها داشته باشیم و پس از آن، دوستان دانشگاهی که اساساً مدیران IT آن مجموعه هستند و یا به صلاحدید روسای دانشگاهها انتخاب میشوند، اطلاعات تکمیلی را وارد این سامانه کنند و ما آن را برای تخصیص ترافیک رایگان به اپراتورها ابلاغ کنیم.
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه بزرگترین دغدغه این است که لیستها کامل باشد تا دانشگاهی از قلم نیافتد و معتقدیم که این تسهیلات باید کاملاً عادلانه در اختیار همه نظام آموزشی کشور قرار گیرد، خاطرنشان کرد: این آمادگی وجود دارد که چنانچه این دیتا به دست ما رسید در کمترین زمان ممکن، ترافیک اینترنت را رایگان کنیم. مصداق واقعی این اقدام نیز اختصاص اینترنت رایگان به اساتید است. به این معنی که ظرف یک روز پس از دریافت لیست، سامانه دریافت اینترنت برای اساتید بارگذاری شد.
با این تفاسیر اما تعداد زیادی از اساتید هستند که مشمول دریافت اینترنت رایگان نشده اند و خودشان اقدام به خرید بسته جهت برگزاری کلاس هایشان نموده اند.
جای سوال دارد، با این وضعیت اقتصادی و حق الزحمه های بسیار کمی که گاهی پرداخت آن چند ترم به تعویق میافتند، اساتید چگونه اینترنت خریداری کنند؟
برچسب ها :