مطبوعات فارس/ ابوالفضل فرهادی که بیشتر باعنوان هنرمند عرصه کارگردانی و نویسندگی تئاتر در فارس شناخته میشود و در این رشته نیز تاکنون موفق به کسب عناوینی در عرصههای استانی و ملی شده و سابقه حضور در جشنوارههای ملی و بینالمللی تئاتر فجر را دارد، در تجربهای تازه متاثر از شیوع بیماری کرونا به ساخت فیلمی کوتاه با عنوان "کانگورو" پرداخته است.
او یکشنبه ۶ مهرماه در جمع خبرنگاران درباره چرایی گرایش به فیلمسازی گفت: از سال ها پیش به فیلمسازی علاقهمند بودم و قصد داشتم در فرصتی مناسب با موضوعی بهروز کارگردانی پشت دوربین را نیز به تجربههایم بیفزایم که حاصل این تصمیم نگارش چند فیلمنامه فیلم کوتاه بوده است.
فرهادی با بیان اینکه همهگیری بیماری کرونا و تعطیلی اجراهای صحنهای تئاتر امکان آغاز این پروژه را فراهم کرد، افزود: این بیماری بهویژه در ابتدای شیوع سبب ترس و وحشت بسیاری از انسانها در سراسر جهان شد، همین موضوع سبب گردید که توجه به اخبار و رسانهها برای آگاهی از آخرین وضعیت شیوع بیماری فزونی یابد، بسیاری از مردم در انتظار آمارهای جدیدتری از قرنطینه شهرها و کشورها، میزان مرگ و میر، ابتلا و تاثیرات منفی کرونا بر جلوههای گوناگون زندگی در جوامع مختلف بودند.
این کارگردان شیرازی عنوان کرد: پیگیری اخبار به ویژه از رسانههایی که القای ترس و ناامیدی را بیش از امیدواری به بهبود وضعیت، تبلیغ میکردند، باعث ایجاد افسردگی در جامعه شد که خود نیز از آن مستثنی نبودم؛ از همین رو بر آن شدم با خواندن کتابهایی با هدف افزایش امید و انگیزه این روند را معکوس کنم که با مطالعه یکی از این کتابها با عبارتی مواجه شدم که مرا به ساختن این فیلم کوتاه تشویق کرد.
فرهادی افزود: اینکه رسانهها با گروگان گرفتن انسان ها به کارشان رونق میدهند، موضوعی تکان دهنده بود که دستمایه نگارش فیلمنامه و ساخت فیلم کوتاه کانگورو شد.
این نویسنده با بیان اینکه درونمایه فیلم درباره تاثیر مخرب رسانه بر وضعیت روانی افراد جامعه است، اظهار کرد: این فیلم ۱۵ دقیقهای به رغم تمام سختی هایی که با آن مواجه بودم بهگونهای کاهنده رنجهایی بود که بر اثر قرار گرفتن در معرض اخبار منفی به آن دچار شده بودم.
فرهادی ادامه داد: فیلم کوتاه کانگورو تلنگری است به مخاطب برای افزایش سواد رسانهای و بر این تاکید میکند که با افزایش آگاهی میتوان میزان تاثیرگذاری رسانه را بر زندگی کنترل کرد، درنتیجه کمتر آسیب دید و از خود محافظت کرد.
او تجربه تولید فیلم کوتاه را سخت و در عین حال عجیب عنوان کرد و گفت: در روند فیلمسازی بهدلیل شیوع کرونا با مشکلات مضاعفی دست به گریبان بودیم؛ اما به هر روی فیلم به مرحله پایانی رسیده و انگیزه جدیدی برای ساخت و تولید فیلم های بعدی شده است، بهویژه که تئاتر نیز تا مدتی نامعلوم دستکم در شیراز تعطیل است.
کارگردان فیلم کوتاه کانگورو اظهار کرد: پیشتولید فیلم سه ماه به طول انجامید، ساخت آن در اوایل تیرماه رقم خورد و مراحل فنی آن همچون صداگذاری، اصلاح رنگ، آهنگسازی و تدوین به دلیل کمبود امکانات در شیراز در تهران صورت پذیرفت.
او با بیان اینکه تمام عوامل و بازیگران این فیلم بومی شیرازند، ادامه داد: این اثر هماکنون آماده پخش است و به محض نهایی شدن پوستر و البته مشخص شدن پخش کننده بین المللی، برای حضور در جشنوارههای معتبر فیلم ارائه خواهد شد.
فرهادی خاطرنشان کرد که در این فیلم، حسن فلاحزاده، نگین فرهادی و ارسلان فرهادی به عنوان بازیگر، امین باقری به عنوان مدیر فیلمبرداری افشین شهسواری به عنوان تدوینگر و مشاور کارگردان، سید محمود موسوینژاد در طراحی و ترکیب صدا، حداد حیدری به عنوان صدابردار، ایمان باقری به عنوان صداگذار، معصومه حاجییوسف در اصلاح رنگ، مهران دوستی به عنوان دستیار کارگردان و نرگس شیرازینژاد به عنوان طراح لباس، صیاد مرئی به عنوان مدیر تولید، مهدی روحانی به عنوان برنامهریز، احسان محسنی جانشین تهیه، محسن گل آرایش طراح پوستر، فرزانه رادفر طراح گریم، بهرام خواجه ملک طراح صحنه، سمیرا متین نژاد مشاور رسانه، مرضیه مسائلی عنوان بندی، فاطمه غیثی منشی صحنه و فرناز فتحیزاده در استوری بورد، همراهی و همکاری داشتند.
برچسب ها :