سازوکار جدید وزارت ارتباطات برای دسترسی کاربران ایرانی به سایت‌های تحریم‌شده

وزارت ارتباطات در حال پیاده‌سازی سازوکاری مبتنی بر هوش مصنوعی برای اضافه‌شدن خودکار و لحظه‌ای سایت‌های تحریم‌شده در وبسایت «۴۰۳.online» است. 

پایگاه خبری مطبوعات فارس: یک کاربر با انتشار پستی خطاب به امیر محمدزاده لاجوردی، جانشین وزیر ارتباطات در امور ارتباطات، گفته است: «آقای لاجوردی لطفا یک تغییری در سیاست افزودن به سایت های پشتیبانی شده در ۴۰۳.online بدهید. سایت های بسیار زیادی پشتیبانی نمی‌شوند و وقتی درخواست پشتیبانی می‌دهیم باید مدت زیادی انتظار بکشیم برای پشتیبانی شدن. برای مثال سایت urbandictionary.com را من یک هفته پیش گزارش کردم ولی هنوز پشتیبانی نمی‌شود.

باید متوجه این موضوع باشیم که کاربر «الان» به آن سایت نیاز دارد و قرار نیست ماه آینده «بعد از بررسی و تایید سامانه» ادامه بدهد کارش را. وقتی می شود نیاز کاربر را «واقعا» رفع کرد، که بشود به اینترنت «بدون تحریم»، بدون نیاز به VPN‌، دسترسی «کامل» داشت.

۴۰۳.online چه کارکردی دارد؟

دسترسی دیرهنگام به اطلاعات ممکن است برای بسیاری از متخصصان مشکل‌ساز باشد؛ در حقیقت، یکی از مشکلات برنامه‌نویسان در ایران دسترسی به سایت‌هایی است مورد تحریم قرار گرفته و معمولا امکان دستیابی به آن از راه‌های معمول ممکن نبود، وزارت ارتباطات ایران سال گذشته از ابزار ضدتحریمی تحت عنوان ۴۰۳.online رونمایی کرد تا برنامه‌نویسان، توسعه‌دهندگان و سایر کاربران اینترنت بتوانند با دور زدن اینترنت به اطلاعات مورد نیاز خود دست یابند.

این سرویس به کاربران ایرانی کمک می‌کند تا به صدها سایت و پلتفرمی که بر روی کاربران ایرانی بسته شده، دسترسی پیدا کنند، به لحاظ فنی این سرویس با استفاده از روش‌هایی مانند DNS یا نرم‌افزار، سعی می‌کند تحریم‌ها را دور زده و سرویس یا ابزار مورد نظر را برای کاربر باز کند. « ۴۰۳.online» در حقیقت به کاربران ایرانی کمک می‌کند تا با حذف مشکلات موجود به کتابخانه‌ها و وبسایت‌هایی که برای توسعه نیاز دارند دسترسی داشته باشند.

این وبسایت بهمن ۱۴۰۱ با اعلام عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیئت دولت آغاز به کار کرد، وزیر ارتباطات درباره علت نام‌گذاری این سرویس به ۴۰۳ نیز گفته بود: «وقتی کاربران می‌خواهند به سایت‌هایی که ما را تحریم کرده‌اند وارد شوند، خطای ۴۰۳ می‌دهد و به همین خاطر هم این نام برای این سرویس انتخاب شده است».

زارع پور در همان روز اعلام کرد: « وعده‌ای داده بودیم برای برنامه‌نویسان و کسانی که در دسترسی به سایت‌هایی که آنها ما را تحریم کرده‌اند مشکل دارند، [دسترسی] را فراهم کنیم. هزار سایت و خدمت و سرویس مردم ما را محروم کرده‌اند یعنی عملاً ما را فیلتر کرده‌اند و تحریم شده‌ایم. بسیاری از این ابزارها و سرویس‌ها مورد نیاز برنامه‌نویسان، محققان و دانش‌پژوهان است. در شرایط فعلی برای دسترسی به اینها و اینکه آی‌پی‌هایی که در آن سمت برای سرویس‌دهنده‌ها نشان داده می‌شود از فیلترشکن استفاده می‌کنند که هم امنیت سامانه‌هایشان را به خطر می‌اندازد و هم سرعت دسترسی را کند می‌کند.»

امیر لاجوری، جانشین وزیر ارتباطات در امور ارتباطات، در پاسخ به سوال کاربری که وی را مخاطب قرار داده، نوشته است: «محمدعلی عزیز، در حال پیاده‌سازی سازوکاری مبتنی بر هوش مصنوعی جهت اضافه کردن خودکار و لحظه‌ای سایت‌های تحریم‌شده هستیم.» حال باید دید که این ساز و کار چه زمانی در اختیار کاربران قرار می‌گیرد و امکان رصد لحظه‌ای و دسترسی آسان به سایت‌های تحریم شده را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

برچسب ها :
 
از   1   رای
4

عکس های خبر

نظرات