زنگ خطر فرسودگی بیمارستان‌های شیراز به صدا در آمده است

اکثر بیمارستان های شیراز که قطب پزشکی کشور است و به مردم ایران خدمات درمانی ارایه می دهد عمری بیش از ۵۰ و تا قریب به ۱۰۰ سال دارند و سازه ها و تاسیسات این مراکز که اغلب با ظریب بیش از ۱۰۰ درصد به مردم کشور و خصوصا جنوب ایران و توریست‌های درمانی منطقه خدمات رسانی می کنند فرسوده و نیازمند بهسازی و ایجاد مراکز جدید است.

پایگاه خبری مطبوعات فارس: عمر بسیاری از سازه‌های درمانی و بیمارستانی شیراز به سر آمده اما هنوز این مراکز با ظریب اشغال بیش از ۱۰۰ درصد در حال خدمت رسانی به شهروندان شیرازی و هم وطنان است.

به گفته مسئولان دانشگاه علوم پزشکی، در کشور ما عمر مفید بیمارستان‌ها ۳۰ تا ۴۰ سال بیشتر نیست و بعد از این مدت شروع به فرسودگی می‌کنند.

بیمارستان شهید فقیهی یا بیمارستان سعدی شیراز در سال ۱۳۳۰، بیمارستان چمران در سال ۱۳۳۰، بیمارستان نمازی ۱۳۳۴، بیمارستان قطب‌الدین شیرازی ۱۳۳۹، بیمارستان مادروکودک شوشتری در سال ۱۳۴۱، مرکز آموزشی درمانی خلیلی در سال ۱۳۴۵، بیمارستان حافظ شیراز در سال ۱۳۴۹ شمسی، بیمارستان شهید بهشتی (شیراز) در سال ۱۳۵۷، بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری ۱۳۵۸، بیمارستان حضرت زینب در سال ۱۳۶۵، بیمارستان حضرت علی‌اصغر ۱۳۶۶، بیمارستان ابن سینا در سال ۱۳۷۰، بیمارستان شهید دستغیب ۱۳۷۴، قلب الزهرا در سال ۱۳۷۵، بیمارستان مسلمین در سال ۱۳۱۰ شمسی تأسیس گردید و بنای جدید این بیمارستان نیز در سال ۹۷ با ۱۷۰ تخت فعال افتتاح شد.

ظریب اشغال ۱۳۰ درصدی تخت‌های بیمارستانی در شیراز
معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: ظریب اشغال بیمارستان‌های شیراز حداقل ۸۵ و حداکثر ۱۳۰ درصد است و در بخش‌های درمانی که برای ۲۰ نفر ایجاد شده در بعضی مواقع ۸۰ بیمار بستری است.

۱۳ بیمارستان از مجموع ۱۵ مرکز شیراز قدیمی است

سید ابوالفضل هاشمی ادامه داد: ۱۵ بیمارستان در شیراز وجود دارد که تنها ۲ مرکز از این تعداد سازه جدید دارد و طی ۶ تا ۷ سال اخیر ساخته شده و سازه مابقی بیمارستان های این کلانشهر بین ۵۰ تا ۸۰ سال قدمت دارد.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: اغلب سازه و تاسیسات بیمارستان‌های شیراز نیازمند تامین اعتبار برای جایگزینی و بهسازی دارد.

وی اظهار کرد: در حوزه علوم پزشکی شیراز در فارس ۷ هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی اکنون وجود دارد که حدود ۵۰ درصد آن در شهر شیراز قرار دارد.‌

۹۰ درصد تخت های شیراز قدیمی / ‏۳‬ هزار تخت جدید نیاز است
هاشمی بیان کرد: از ۵۰ درصد تخت بیمارستانی علوم پزشکی که در شیراز قرار دارد حدود ۹۰ درصد آن قدیمی و نگرانی درباره سازه آن وجود دارد.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص تعداد تخت های بیمارستانی که در شیراز نیاز است، گفت: علاوه بر تخت های بیمارستانی موجود در شیراز که بسیاری نیز قدیمی است با توجه به ظریب اشغال فعلی حداقل به ۳ هزار تخت جدید بیمارستانی در این کلانشهر که قطب درمانی کشور است نیازمندیم.

وی اظهار کرد: شیراز قطب درمانی کشور و خصوصاً جنوب ایران است و روزانه بیماران بسیاری به ویژه از استان های همجوار برای درمان به این کلانشهر سفر می کنند که با این وجود نیازمند بهسازی سازه های درمانی موجود و همچنین افزودن تخت های بیمارستانی جدید به شیراز هستیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: برای ساخت بیمارستان حضرت محمد رسول الله (ص) واقع در بلوار مهندسین روبروی کارخانه سیمان فعلی حدود ۵۷ هکتار زمین با سختی و رایزنی تحویل شده که تامین اعتباری آن از محل تهاتر نفتی انجام و زمین برای ساخت تحویل پیمانکار شده است که مطالعات این مرکز تمام و در حال خاکبرداری است که پیش بینی می شود ظرف ۶ سال به بهره برداری برسد.

۲ هزار تخت جدید در حال ساخت است
وی توضیح داد: بیمارستان حضرت صدیقه نیز با ۷۰۰ تخت بیمارستانی در حال ساخت است که با تکمیل این دو مرکز حدود ۲ هزار تخت جدید بیمارستانی به شیراز افزوده می‌شود.

هاشمی با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه به دلیل مدیریت مسائل اقتصادی کشور بنا آغاز پروژه جدیدی ندارد و سعی در تکمیل طرح های نیمه تمام است، گفت: باتوجه به نیاز شیراز به تخت های بیمارستانی جدید و تاکید وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر این مساله، سازمان برنامه و بودجه نیز مجوز آغاز عملیات اجرایی این ۲ بیمارستان در شیراز را صادر کرده است.

۵۳۳ تخت جدید به فارس افزوده شد

وی اضافه کرد: طی یک سال و نیم گذشته حدود ۵۳۳ تخت بیمارستانی به مجموع تخت‌های بیمارستانی فارس افزوده شده است که افتتاح بیمارستان ۱۲۰ تخت نی ریز، بیمارستان امام علی (ع) کازرون، بیمارستان گله دار در شهرستان مهر و بیمارستان فورگ داراب ازجمله مراکز درمانی جدید این استان است که در دولت سیزدهم به بهره برداری رسیده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: طی حدود ۲ سال گذشته نیز حدود ۲۵۰ تخت بیمارستانی جدید نیز به ظرفیت مراکز درمانی فعلی علوم پزشکی شیراز افزوده شده است.

برچسب ها :
 
از   0   رای
0

عکس های خبر

نظرات