پایگاه خبری مطبوعات فارس: استارشیپ نام موشک عظیمالجثه ۱۲۰ متری کمپانی اسپیسایکس است. موشکی که با طراحی خارقالعاده و متفاوت دو برابر قویترین موشکهای تاریخ قدرت تولید میکند.
پرتاب بدون خدمه استارشیپ از بوکا چیکای تگزاس انجام خواهد گرفت.
ایلان ماسک مالک کمپانی اسپیسایکس از همه دنبالکنندگان این رویداد خواسته که سطح انتظارات خود را پایین بیاورند چرا که غیرمعمول نیست که یک موشک در اولین پرواز خود به مشکل بخورد.
او در این باره توییت کرده است: «این نخستین پرتاب موشکی پیچیده و غولپیکر است. بنابراین شاید پرتاب با موفقیت انجام نگیرد. ما هر خروجی که منجر به تخریب سکوی پرتاب نشود را یک پیروزی در نظر میگیریم.»
پیشبینی میشود که هزاران تن برای تماشای این رویداد تاریخی خود را به ساحل خلیج مکزیک برسانند.
استارشیپ چیست؟
ماسک امیدوار است با موفقیت استارشیب انقلابی در عرصه سفرهای فضایی ایجاد کند. جدای از قدرت و فناوری به روز ویژگی اصلی استارشیپ یک بار مصرف نبودن آن است. اسپیسایکس پیش از این در موشکهای فالکون قابلیت استفاده مجدد را به خوبی به نمایش گذاشته شده است و با استارشیپ یک گام بزرگتر به جلو برمیدارد.
بخش بالایی موشک استارشیپ قبلا آزمایش شده است اما این نخستین بار است که کل بخشهای این سیستم غولپیکر موشکی با هم به فضا پرتاب میشوند.
بوستر موشک که «سوپرهوی» نام گرفته اگر در این آزمایش به ۹۰ درصد قدرت برسد، چیزی حدود ۷۰ مگانیوتن نیروی رانش تولید میکند که برابر نیروی مورد نیاز ۱۰۰ هواپیمای مافوق صوت کنکورد هنگام برخاستن از زمین است!
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود در مرحله نخست ۳۳ موتور سوخت مایع به مدت ۲ دقیقه و ۴۹ ثانیه موشک را بالا میبرند و در این مرحله قسمت بالایی استارشیپ از بوستر جدا شده و با موتورهای خود به مدت ۶ دقیقه و ۲۳ ثانیه مسیر را ادامه میدهد. در این مرحله موشک حدود ۱۰۰ کیلومتر از سطح زمین فاصله گرفته است.
بر اساس برنامه پس از یک دور کامل در مدار، استارشیپ به زمین برمیگردد و در آبهای اقیانوس آرام در نزدیکی هاوایی فرود خواهد آمد.
اسپیسایکس برنامه دارد که در آینده بوستر «سوپرهوی» را هم از حالت یک بار مصرف خارج کرده و به آن قابلیت استفاده مجدد ببخشد.
یکی از ناظرانی که با دقت این آزمایش را زیر نظر دارد ناسا است. ناسا حدود ۳ میلیارد دلار به اسپیسایکس داده تا بتواند فضانوردان را با استفاده از استارشیپ به ماه ببرد.
پخش زنده این پرتاب را می توانید در کانال یوتیوب اسپیسایکس از اینجا ببنید.
برچسب ها :