سونامی ناباروری در جهان

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت حدود ۱۸ درصد جمعیت جهان نابارور هستند

پایگاه خبری مطبوعات فارس: ناباروری و چشم انتظار فرزند بودن، فشار روانی زیادی را به زوج‌ها تحمیل می کند و چالش‌های زیادی را برای آن‌ها به وجود می‌آورد. به‌تازگی نتایج جدیدترین گزارش سازمان جهانی بهداشت در همین باره منتشر شده که رسانه‌ها آن‌را با تیتر «آمار عجیب و غریب ناباروری در جهان»، «سونامی ناباروری» و... منتشر کردند. بنا به گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت (WHO) از هر شش بزرگ سال در سراسر جهان یک نفر در مقطعی از زندگی خود ناباروری را تجربه می‌کند. این سازمان، مراقبت‌های باروری مقرون به صرفه و با کیفیت را امری مهم و توانایی داشتن فرزند را جزو حقوق اساسی انسان می‌داند. در این مطلب مروری خواهیم داشت بر گزارش جدید سازمان جهانی بهداشت در همین باره و آمارهایی که بر اساس 133 مطالعه جمع‌بندی شده است.

اصلی‌ترین عوامل شیوع ناباروریاصلی‌ترین عوامل شیوع ناباروری1402/01/20 - 15:20

ناباروری در جهان؛ از 16.5 تا 17.8 درصد
گزارش سازمان جهانی بهداشت با استناد به ۱۳۳ مطالعه مرتبط بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ به شیوع مادام‌العمر ناباروری پرداخته است
گزارشی که به تازگی از سوی سازمان جهانی بهداشت منتشر شده، نشان می‌دهد که 17.5 درصد از جمعیت بزرگ سال جهان، با اوضاع اقتصادی و جغرافیایی متفاوت، در مقطعی از زندگی تجربه ناباروری را داشته‌اند. طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت و با استناد به ۱۳۳ مطالعه مرتبط بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱، شیوع مادام‌العمر ناباروری در کشورهای با درآمد بالا 17.8 درصد و در کشورهای با درآمد کم تا متوسط 16.5 درصد بوده است.
این اختلال تبعیض قائل نمی‌شود

به گفته «تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان جهانی بهداشت، این گزارش حقیقت مهمی را نشان می‌دهد و می‌گوید که «اختلال ناباروری، تبعیضی میان افراد قائل نمی‌شود.» بر اساس این پژوهش، کشورهای مدیترانه شرقی با ۱۰ درصد، کمترین سهم از آمار جهانی ناباروری را دارند. با وجود این، تأکید این گزارش بر این است که کمبود داده‌های موجود در بسیاری از کشورها، موجب دشواری در مقایسه آمار کشورهای مختلف درباره ناباروری می‌شود.

هشداری برای اطرافیان زوج‌ های نابارورهشداری برای اطرافیان زوج‌ های نابارور1402/01/20 - 12:45


منظور از ناباروری چیست؟
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، ناباروری یک اختلال جنسی مشترک در مردان و زنان است و به ناموفق بودن در بارداری پس از ۱۲ ماه (یا بیشتر) از شروع رابطه جنسی منظم و محافظت‌نشده اطلاق می‌شود. تلاش برای بارداری ممکن است آثار گسترده‌ای بر زندگی افراد مبتلا داشته باشد؛ ناباروری می‌تواند باعث ناراحتی و اختلاف در میان زوج‌ها و حتی بروز مشکلات مالی چشمگیری شود که سلامت روان و شرایط اجتماعی افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. همان طور که در این گزارش آمده است: «در بیشتر کشورها، درمان‌های مربوط به باروری به صورت آزاد محاسبه و پرداخت می‌شود که این مسئله می‌تواند مشکلات مالی سنگینی ایجاد کند و بر سلامت روانی و اجتماعی افراد تأثیر بگذارد.»

جدیدترین روش های درمان ناباروریجدیدترین روش های درمان ناباروری1402/01/20 - 14:30

4 میلیون زوج نابارور در ایران
بر اساس برآوردها، سهم ناباروری در آقایان و خانم‌ها تقریباً برابر است و حدود ۶۰ درصد زوج‌های نابارور کنونی، نابارور ثانویه هستند
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در بهمن سال گذشته با اشاره به این که میانگین نرخ باروری در ایران 1.65 و در برخی استان‌ها یک و کمتر از یک است، گفت: «هم اکنون یکی از جدی‌ترین تهدیدهای کشور در حوزه سلامت، موضوع جوانی جمعیت است». او همچنین افزود: «حدود چهار میلیون زوج نابارور در کشور حضور دارند (منبع خبر: فارس)». همچنین دکتر محمدرضا صادقی رئیس مرکز و پژوهشگاه درمان ناباروری ابن‌سینا در یک نشست خبری گفته است: «از جمعیت 84 میلیونی ایران، 26 میلیون زوج در کشور داریم که بر اساس برآوردها، 15 درصد زوج‌هایی که در دوره باروری و در سنین 25 تا 40 سال قرار دارند، مشکل ناباروری دارند. در سال های 92 تا 94 بررسی کردیم که در برخی استان‌های پرجمعیت کشور آمار ناباروری بیشتر و حدود 20 درصد است، در کشور حدود 4 میلیون زوج نابارور داریم که نیازمند دریافت خدمات درمان ناباروری هستند (منبع خبر: تسنیم)».

ترفندهایی برای حفظ روحیه زوج های نابارورترفندهایی برای حفظ روحیه زوج های نابارور1402/01/20 - 11:30

ناباروری ثانویه در کمین زوج‌ها
خبرآنلاین هم در گزارشی نوشته، میانگین نرخ ناباروری در جهان ۱۵ درصد است، عددی که در ایران به ۲۲ درصد هم می‌رسد. طبق آمارها در ایران، حدود ۴ میلیون زوج نابارور وجود دارد که سهم ناباروری در آقایان و خانم‌ها تقریباً برابر است، به عبارتی ناباروری چیزی در حدود یک دوازدهم جمعیت کشورمان را مستقیم یا غیرمستقیم درگیر کرده است. طی ۲۵ سال اخیر، روند ناباروری زوج‌های ایرانی از ۵ درصد در اوایل دهه ۷۰ با سیری صعودی در اواسط دهه ۹۰ به بیش از ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است، اما حدود ۶۰ درصد زوج‌های نابارور کنونی، نابارور ثانویه هستند. نابارور ثانویه یعنی زوج‌هایی که بارور بوده‌اند اما به دلایلی همچون سبک‌زندگی، تاخیر در فرزندآوری، تغذیه و... قدرت باروری خود را از دست داده‌اند. این آمار یعنی برخلاف باور عمومی زوج‌های جوان، فرصت فرزندآوری همیشگی نیست و خطر جدی ناباروری در کمین زوج‌هایی است که فرزندآوری را به تاخیر می‌اندازند.

برچسب ها :
 
از   1   رای
5

عکس های خبر

نظرات