راه‌اندازی بازار مبادله ارز و طلا تا ۲ هفته دیگر

مطبوعات فارس: رئیس بانک مرکزی در گفتگوی ویژه خبری با اشاره به وضعیت بازار ارز و طلا تصریح کرد: تا دو هفته دیگر بازار مبادله ارز و طلا را در کشور راه‌اندازی می‌کنیم. هیچ محدودیتی در عرضه ارز نداریم.

مطبوعات فارس:ما در واقعیت ارز را تامین می‌کنیم اما برخی در فضای مجازی عددسازی می‌کنند و می‌گویند بازار آزاد است. ما در بازار آزاد هم ورود می‌کنیم.  

ثبات ارزی با یک قدم ایجاد نمی‌شود. ما این ثبات را گام به گام برای کشور ایجاد خواهیم کرد.

برنامه بانک مرکزی برای تورم و کنترل نقدینگی

منشا نقدینگی در کشور بخش عمده اش پایه پولی است که از محل بدهی دولت و ناترازی بانک‌هاست. از ابزار سیاست پولی استفاده خواهیم کرد.

سرنوشت عرضه ربع سکه

عرضه ربع سکه را ادامه خواهیم داد؛ اگر لازم باشد تمام سکه هم عرضه خواهیم کرد

امسال دو میلیارد و ۶۰ میلیون دلار اسکناس در بازار متشکل ارزی عرضه کردیم
 بخش زیادی از منابع ارزی ایران که تحریم شده بود قابل استفاده شده است. توانستیم منابع ارزی کشور را در عراق آزاد کنیم.
 از دیروز عرضه ۲۰۰ میلیون دلار از ارز تی بی آی عراق که ۱۰ میلیارد دلار است شروع شده و ادامه خواهد داشت. با مذاکره با اماراتی‌ها نیز عرضه درهم در نیما را افزایش دادیم.
 مذاکرات ما ادامه دارد و تمام ارزهایی که در خارج از کشور داریم را در اختیار واردکنندگان قرار خواهیم داد.

دلار ۲۸۵۰۰ تومانی مانند دلار ۴۲۰۰ نیست
 انتقاداتی کردند که نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومانی شبیه همان نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی و ۱۲۲۶ تومانی است اما این ارز متفاوت است.  

این عدد بر مبانی نرخ ارز ای تی اس ۲۸۵۰۰ تعین شده است و بودجه دولت را به تعادل می‌رساند چرا که نرخ ارز در بودجه دولت ۲۳ هزار تومان است.و تعادل مصرف کننده نیز برقرار می‌شود چون نمیخواهیم کالاهای اساسی مردم از محل ارز گران شود‌.

 تنها مشکل ممکن است برای صادرکننده‌ها باشد که آن هم عمده برای نفت و پتروشیمی‌هاست و اگر سایر صادرکنندگان دیگر هم متضرر شوند با بازارسازی و سیاست‌های حمایتی، مورد حمایت قرار می‌گیرند.

 فضای روانی این روزها با واقعیت بسیار تفاوت دارد

 ما امسال ۲۰ میلیارد دلار بیشتر از وارداتمان، صادرات داشتیم و به همین رقم ذخایر ارزی کشور افزایش یافته و همه این پول در دسترس ماست.

بخش زیادی از منابع ارزی مسدود ایران قابل استفاده شده است

 از دیروز ۳۰۰ میلیون دلار از منابع ایران در عراق را در سامانه نیما عرضه کردیم. با مذاکره با اماراتی‌ها نیز عرضه درهم در نیما را افزایش دادیم.
 مذاکرات ما ادامه دارد و تمام ارزهایی که در خارج از کشور داریم را در اختیار واردکنندگان قرار خواهیم داد.

تأمین تمام نیازهای ارزی کشور با دلار ۲۸۵۰۰ تومانی
 به دنبال ثبات ارزی هستیم و این موضوع اقدامی نیست که یکباره انجام شود. مذاکرات سازنده‌ای را با شرکای تجاری انجام داده ایم، با قطر،عراق، چین و دبی مذاکرات سازنده‌ای را انجام دادیم که نتایج خوبی را هم داشت. نرخ ارز در ۲۰ روز گذشته در سامانه نیما ۲۸۵۰۰ بود؛ در این مدت تمام نیازهای ارزی اساسی کشور را با قیمت دلار ۲۸۵۰۰ تومان تأمین کردیم.

 در ۹ ماه گذشته صادرات غیر نفتی ما ۳۲/۲ میلیارد دلار بوده است

 از سه شنبه تا ۵ هزار یورو به اشخاص توسط صرافی‌ها دلار فروخته خواهد شد. تلاش می‌کنیم بانک مرکزی تعیین کننده قیمت دلار باشد.

مشروح اظهارات رئیس کل بانک مرکزی

رئیس کل بانک مرکزی افزود: از روز اول اعلام کردیم به دنبال ثبات ارزی هستیم که در این راستا مذاکرات سازنده با شرکای تجاری کشورمان یعنی قطر، امارات، چین و عراق داشتیم که دستاوردهای خوبی هم داشته‌ایم.

فرزین اضافه کرد: نیاز دیگر بازار متشکل ارزی است و از ابتدای سال ۲ میلیارد و ۶۰ میلیون دلار عرضه شده است و در بازار متشکل ارزی نیز این میزان ارز عرضه می‌شود، تا دو هفته دیگر بازار مبادله و ارز و طلا را راه اندازی می‌کنیم، در سامانه جدید نیازهای ارزی مردم دیده شده است و بر اساس مستندات مردم به آنها ارز پرداخت خواهد شد.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: به صرافی‌ها اجازه خرید و فروش ارز داده شد و صرافی‌ها باید همیشه ۳۰ هزار دلار موقعیت مثبت داده شده است. مردم نیز اجازه دارند تا سقف ۵ هزار یورو برداشته کنند.

فرزین افزود. هم به دلیل صادرات نفتی و هم به علت منابع ارزی که قبلاً بلوکه شده کسری ارز نداریم، در بازار آزاد دلار نیز نرخ سازی خواهیم کرد و اجازه نمی‌دهیم با فضاسازی مجازی نرخ دلار را دستکاری کنند.

رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: به تمام کشورهایی که دارای روابط تجاری داریم سفر خواهم کرد و اکنون ارتباطات خوبی با بانک‌های مرکزی قطر، امارات و عمان داریم و در آینده به عمان سفر خواهم کرد.

فرزین افزود: از روز سه شنبه هفته قبل اعلام شد از طریق صرافی‌ها به مردم ۵ هزار یورو ارز می‌دهیم، اگر صرافی‌ها محدودیت ارزی داشتند در بازار متشکل ارزی، دلار را عرضه کرده و به نرخ ساز در بازار آزاد تبدیل خواهیم شد. طبق قول اصلی در سامانه نیما، کالاهای اساسی، مواد اولیه و ماشین آلات را تأمین کرده و ارز حاصل در نیما از محل فروش نفت و مواد پتروشیمی به دست آمده است، بخش دیگر ارز صادرکنندگان را در بازار مبادله‌ای عرضه خواهیم کرد تا صادرکنندگان نیز متضرر نشوند.

محمدرضا فرزین اضافه کرد: نرخ ۲۸۵۰۰ تفاوت‌های جدی با ارز ۴۲۰۰ دارد، ۲۸۵۰۰ بودجه دولت را به تعادل می‌رساند زیرا دولت بودجه را با رقم ۲۳,۰۰۰ تومان بسته است، تعادل مصرف کننده نیز برقرار می‌شود زیرا افزایش قیمت در مواد اولیه تولید نخواهیم داشت، چون این ارز بخش عمده را از نفت و پتروشیمی‌ها می‌گیرد صنایع نفتی و پتروشیمی متضرر نشده و آن صنایعی که متضرر می‌شوند در بازار مبادله‌ای ارز را عرضه خواهند کرد.

فرزین افزود: باید دید منشأ نقدینگی تورم در کشور چه مسأله‌ای است، منشأ نقدینگی در کشور بخش عمده از پایه پولی است، این محل از کسری بودجه، ناترازی بانک‌ها بوده و تمام تلاش این است که جلوی منشأ نقدینگی را بگیریم، اگر دولت نتواند کسری بودجه را رفع کند پایه پولی را افزایش خواهد داد، برای تک تک بانک‌های ناتراز برنامه داریم و برخی از بانک‌ها اضافه برداشت‌های زیادی از بانک مرکزی دارند، بانک‌ها دارایی‌های خوبی دارند و می‌توانند ناترازی خود را رفع کنند.

رئیس کل بانک مرکزی تشریح کرد: از ابزار سیاست پولی نیز تورم را کنترل خواهیم کرد، بسته سیاست پولی را در هفته‌های آینده عرضه خواهیم کرد و تمام تلاش این است که این موضوع را مدیریت کنیم. نرخ سود بانکی باید در شورای پول و اعتبار تعیین شود.

فرزین در پایان گفت: عرضه ربع سکه قیمت‌ها را کاهشی کرد اما با افزایش انتظارات تورمی قیمت ربع سکه در معاملات امروز به قیمت بالایی رسید، لازم باشد تمام سکه را نیز در بورس عرضه خواهیم کرد.

برچسب ها :
 
از   0   رای
0

عکس های خبر

نظرات