سویه‌های جدید اُمیکرون «BQ۱ و XBB»‌، سرایت‌پذیری و ایمنی‌گریزی بیشتر

یک متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری گفت: واکسن هیچگاه از ایجاد عفونت جلوگیری نکرده و نمی‌کند، واکسن مانع پیدایش بیماری شدید می‌شود و همچنین میزان بستری شدن در بیمارستان، میزان ورود بیمار به آی‌.سی‌.یو و تخت‌ها ونتیلاتور را کاهش و در نهایت میزان مرگ و میر را پایین می‌آورد. 

پایگاه خبری مطبوعات فارس: سیاوش وزیری، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری امروز در کرمانشاه، در خصوص سویه‌های جدید اُمیکرون، اظهار کرد: دو زیر سویه با نام‌های BQ۱ و XBB اخیرا بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: زیرسویه XBB به لحاظ ساختار ژنتیکی با سویه اُمیکرون تفاوت‌های دارد و BQ۱ هم زیر سویه‌ای است که در بخش پروتئین سنبله دارای جهش‌های است که آن را نسبت به سویه اصلی اُمیکرون دارای قابلیت‌های جدیدی کرده است.

این متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری با اشاره به قابلیت سرایت‌پذیری بسیار بالای این دو زیرسویه اُمیکرون، تصریح کرد: ایمنی‌گریزی قابلیتی است که در دو زیرسویه‌ BQ۱ و XBB بسیار مورد توجه قرار گرفته که آن‌ها را نسبت به آنتی‌بادی‌های موجود از بیماری طبیعی و آنتی‌بادی‌های خنثی کننده ناشی از واکسن‌ها بسیار ایمنی‌گریز کرده است.

وی یادآور شد: امروزه زیرسویه XBB از بیش از ۳۷ کشور دنیا از جمله ایران و BQ۱ از بیش از ۶۸ کشور دنیا از جمله ایران گزارش شده و طی روزهای گذشته موارد متعددی از آن‌ها با تست‌های تشخیص مولکولی در کشور شناسایی شده است.

وی با بیان اینکه در سازمان جهانی بهداشت همواره بر چهار استراتژیک برای کنترل این پاندمی تأکید می‌شود، گفت: استراتژی اول واکسن و بعد؛ استفاده از ماسک، حفظ فاصله ایمن و جلوگیری از ازدحام است.

وزیری در پاسخ به این سئوال که اگر عفونت طبیعی و واکسن آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده‌ای که موثر باشد در مقابل BQ۱ و XBB تولید نمی‌کند چرا باید واکسن بزنیم؟، اظهار کرد: واکسن هیچگاه از ایجاد عفونت جلوگیری نکرده و نمی‌کند آنچه که در مورد واکسن حائز اهمیت است این است، که واکسن مانع پیدایش بیماری شدید می‌شود و همچنین میزان بستری شدن در بیمارستان، میزان ورود بیمار به آی‌.سی‌.یو و تخت‌ها ونتیلاتور را کاهش و در نهایت میزان مرگ و میر را پایین می‌آورد، بنابراین همچنان تأکید بر تزریق واکسن و تزریق دز یاد‌آور داریم.

وی در استفاده از ماسک، اضافه کرد: در سن کم‌تر از پنج‌سال، چون کودک برای استفاده از ماسک نیاز به کمک دارد سازمان جهانی بهداشت هیچ اصراری بر استفاده از ماسک برای این گروه سنی ندارد، ولی از پنج سالگی به بالا در کانون‌های شلوغ همچون مدارس، دانشگاه‌ها و... ماسک باید استفاده شود.

وزیری در پایان، خاطرنشان کرد: داروهای ضدویروسی موجود در بازار مثل داروی رمدسیویر همچنان اثربخشی خود را در مورد این زیرسویه حفظ کرده و قابل استفاده است و همکاران پزشک در فرم‌های متوسط و شدید این بیماری در صورت صلاحدید، قطعا استفاده خواهند کرد.

برچسب ها :
 
از   0   رای
0

عکس های خبر

نظرات