جایزه جهانی برای دو فیزیکدان ایرانی

مطبوعات فارس: جایزه سال ۲۰۲۲ مرکز بین المللی فیزیک نظری عبدالسلام (ICTP)، به دو کیهان شناس جوان و برجسته ایرانی اختصاص یافت.

طبق اعلام کمیته‌ جوایز مرکز بین المللی فیزیک نظری عبدالسلام (ICTP) دکتر شانت باغرام، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف و دکتر محمدحسین نامجو، دانش آموخته دانشگاه شریف و پژوهشگر پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، برنده جایزه مرکز بین‌المللی فیزیک نظری ۲۰۲۲ ICTP شدند.

این جایزه به واسطه‌ مشارکت پیشگامانه‌ این دو کیهان‌شناس جوان و برجسته‌ ایرانی در توسعه‌ چارچوب‌های نظری، محاسباتی و آماری برای مقایسه پیش‌بینی‌های نظری پدیده‌های مختلف کیهان‌شناسی و اخترفیزیکی با داده‌های رصدی دقت بالا، به آنها اختصاص یافت.

در اعلام رسمی مربوط به این جایزه آمده است: «پژوهش‌های دکتر باغرام روی تشکیل زیرهاله‌های ماده تاریک و روش‌های غیرمستقیم برای آشکارسازی آنها، نشانه‌های مشاهداتی ناگاوسیت اولیه و مطالعات مربوط به گرانش تعمیم یافته شاخص بوده است. مطالعاتی که در ارتباط نزدیک با مساحی‌های ساختارهای بزرگ مقیاس کیهانی است که در حال انجام است یا برای آینده برنامه ریزی شده است. همچنین دکتر باغرام با تلاش‌های بی‌وقفه و بی‌نظیرش برای کمک به شکوفایی فیزیک و فیزیکدانان جوان در ایران در این دوران بسیار پیچیده متمایز شده است.»

دکتر شانت باغرام دکتری فیزیک را از دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۹۰ دریافت کرد و اکنون دانشیار همین دانشگاه است. وی محقق جوان (عضو وابسته) مرکز فیزیک نظری عبدالسلام و ICTP ایتالیا است.

باغرام از سال ۱۳۹۲ به‌عنوان سردبیر پرکار بخش علمی خبرنامه انجمن فیزیک ایران مشغول به فعالیت است. وی همچنین به کمیته ترویج علم انجمن هم پیوسته‌ و از سال ۱۳۹۵ تاکنون نیز عضو شورای اجرایی شاخه گرانش و کیهان‌شناسی انجمن است. باغرام در سال ۹۹ عنوان پژوهشگربرجسته علوم پایه کشور در رشته فیزیک را نیز به خود اختصاص داد.

باغرام دانش آموخته برتر دکتری دانشگاه صنعتی شریف، در سال ۲۰۱۳ جایزه بین‌المللی مؤسسه بالزان را برای همکاری با مؤسسه اخترفیزیک پاریس زیرنظر دکتر رویا مهیایی و دکتر جوزف سیلک دریافت کرد.

دکتر نامجو نیز دانش آموخته دانشگاه شریف و عضو هیات علمی پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش های بنیادی است.

کمیته‌ جوایز مرکز بین المللی فیزیک نظری عبدالسلام ( ICTP Prize) هر ساله جایزه خود را به فیزیکدانان و ریاضی‌دانان جوان (زیر ۴۰ سال) کشورهای در حال توسعه اهدا می‌کند.

برچسب ها :
 
از   0   رای
0

عکس های خبر

نظرات