کتمان معلولیت فرزندان برخورد ظالمانه و فرصت سوزی است

مدیرکل بهزیستی استان فارس،کتمان یا پنهان کردن معلولیت فرزندان از سوی برخی والدین را فرصت سوزی دانست و گفت: با این نوع برخورد ظالمانه فرصت طلایی آموزش از کودکان معلول گرفته می‌شود. 

پایگاه خبری مطبوعات فارس به نقل از ایرنا، محمدرضا هوشیار روز دوشنبه در نشست خبری به موضوع پنهان و یا کتمان کردن معلولیت فرزندان از سوی برخی والدین اشاره و تاکید کرد: این کار برای فرد دارای معلولیت فرصت سوزی است و برخی مادران سال‌های طلایی آموزش‌های اولیه را از کودک معلول می‌گیرند و وقتی فرزندشان هفت ساله می‌شود، توقع دارند به راحتی با دیگر بچه‌ها سر کلاس اول بنشیند که در این خصوص از والدین خواستاریم در حق فرزند معلول ظلم نکنند.

وی افزود: ۱۴۱ هزار و ۷۶۳ افراد دارای معلولیت در بهزیستی فارس پرونده داشته و تحت پوشش هستند که بیشترین آنها معلولین جسمی حرکتی بوده و معلولان شنوایی، ذهنی، بینایی و بیماران روانی مزمن نیز به ترتیب جزو دیگر افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی در این استان هستند.

وی بیان کرد: ۹ مرکز شبانه روزی سالمندان، ۳ مرکز جسمی حرکتی، ۹ مرکز بیماران روانی. مزمن و ۳۴ مرکز معلولین ذهنی شبانه روزی در فارس فعال است.

هوشیار در خصوص بحث مستمری معلولان نیز به افزایش ۳۰ درصدی مستمری‌ در سال جاری اشاره کرد و گفت: حداقل مستمری در حال حاضر ۵۳۰ هزار تومان و حداکثر یک میلیون و ۷۲۰ هزار تومان برای خانوار دارای یک نفر تا بیش از ۵ نفر معلول است.

وی با اشاره به سایر خدماتی که به معلولان ارایه می‌شود،گفت: هزینه مناسب سازی برای منزل مددجویان نیز امسال از ۱۰ میلیون به ۲۰ میلیون تومان افزایش یافته و برای مناسب سازی خودروهای آن‌ها نیز ۲۰ میلیون تومان هزینه پرداخت می‌شود.

هوشیار افزود: امسال در رابطه با وسایل توانبخشی و کمک توانبخشی نیز ۲ هزار و ۱۷۰ دستگاه ویلچر در فارس خریداری و توزیع شده و همچنین یک‌هزار و ۸۲۰ سمعک نیز تامین و تا عید نوروز پیش رو توزیع خواهد شد.

وی ادامه داد: بیش از یک هزار معلول در فارس در انتظار ویلچر و هزار نفر دیگر در نوبت سمعک هستند.

مدیرکل بهزیستی استان فارس تصادف را یکی از دلایل اصلی معلولیت افراد دانست و گفت: فعالیت‌های پیشگیرانه از جمله افزایش ایمنی جاده‌ها و استانداردسازی خودروها ازجمله مهمترین عوامل پیشگیری از معلولیت است.

هوشیار عنوان کرد: در سال جاری ۹۸ هزار و ۸۴۰ کودک در سطح این استان غربالگری بینایی شدند، که ۳ هزار و ۹۹۰ نفر مبتلا به اختلال بینایی شناسایی شده که تعدادی از چشم پزشکان نیک اندیش فارس بطور رایگان کودکان مبتلا به تنبلی چشم را جراحی می‌کنند.

وی با انتقاد از عدم اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولین عنوان کرد: متاسفانه قانون تصویب شده، اما روی زمین معطل مانده است.

هوشیار اضافه کرد: در خصوص اجرای برخی قوانین از جمله رعایت سهمیه ۳ درصدی اشتغال معلولین توسط ارگان‌های دولتی وضعیت فارس مناسب است و لیست ارگان‌هایی که به اجرای این قانون تمکین نمی‌کنند گزارش خواهد شد.

برچسب ها :
 
از   0   رای
0

عکس های خبر

نظرات