پایگاه خبری مطبوعات فارس: مهدی طاهری یکشنبه در نشست خبری به بیان جزئیات درباره روند استیضاح و استعفای شهردار شیراز پرداخت و گفت: در برهههای مختلف تذکراتی به شهردار داده شده بود که بخشی از تذکرات عدم اقناع اعضای شورا را به همراه داشت و طبق قانون شهردار یا نماینده آن ۱۰ روز فرصت داشت به سوالات پاسخ دهد.
او گفت: روزی که باید شهردار برای پاسخگویی حاضر میشد ۱۲ مرداد و همزمان با ایام دهه محرم و بازگشت پیکر پاک سردار شهید اسکندری از شهدای مدافع حرم به شیراز بود.
طاهری گفت: اعضای شورای اسلامی شهر شیراز به اتفاق تصمیم گرفتند که این واقعه مهم برای شهر خدشهدار نشود و ماجرای سوال از شهردار از ۱۲ مرداد به سهشنبه ۱۸ مرداد موکول شود که شهردار نیز پذیرفت، جلسه برگزار شد و بنا بر قانون اگر شورا تشخیص دهد که پاسخگویی اقناعکننده نباشد؛ اختیار برای شورا ایجاد میشود که یک سوم از اعضای شورا امضاکننده طرح استیضاح باشند.
رئیس شورای شهر شیراز گفت: این امر به بحث گذاشته و موارد هم به اطلاع شهردار رسانده شد، بعد از نشست و فرازهای مختلف تعدادی از اعضای شورا طرح استیضاح را تنظیم و دلایل استیضاح نیز پیوست کردند که ۱۰ دلیل برای شهردار بیان شد.
طاهری گفت: ۲۰ مردادماه نیز این طرح در یک جلسه به بررسی گذاشته شد و در یک دیدار خصوصیتر با شهردار صحبت شد تا شهردار استعفا دهد و ماجرا به سمت استیضاح نرود شهردار این امر را پذیرفت، اما مکتوب نکرد و بنا بود که رایگیری شورا در روز پنجشنبه ابلاغ نشود و شهردار مسیر استعفا را طی کند که استعفا به شورا ارسال و اعلام وصول شد تا استیضاح انجام نشود.
وی ادامه داد: صبح روز شنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ نیز بنا بود که جلسهای برگزار و استعفا اعلام نهایی شود، بامداد صبح شنبه شهردار در یک نامه دستنویس تقاضای لغو استعفا را مطرح کرد بنا بر این جلسه روز شنبه برگزار شد و اعضای شورا به صورت یکپارچه دستور استیضاح را در برنامه گذاشتند و به صورت جدی کار وارد مسیر استیضاح شد.
طاهری اضافه کرد: رفتار دوگانه شهردار یک حس ناخوشایندی در شورا ایجاد کرد، چون دستور جلسه پذیرش استعفا بود نه استیضاح و در این جلسه لغو استعفا پذیرفته شد و عصر همان روز یک جلسه فوقالعاده تشکیل شد تا دستور کار ادامه روند استیضاح پی گرفته شود.
وی اعلام کرد: قبل از این جلسه نیز شهردار با دوسوم اعضای شورا تماس گرفته بود و چون فضا را بسته دید،اعلام کرد که به تصمیم شورا تمکین میکند فرماندار نیز در این جلسه فوقالعاده حضور داشت و در این جلسه ادامه روند استیضاح بررسی شد.
وی با بیان اینکه شهردار و معاونینش نیز در این جلسه حاضر بودند و موضوع مورد سوال اشاره کرد و ایرادات شورا را پذیرفته است،گفت: عمده ایرادات شورا و شهرداری اختلاف در شیوههای مدیریتی بود، اولین بار و صریح و روشن شهردار این وضعیت اختلاف در نگاه شیوههای مدیریتی را پذیرفت و اختیار را به شورا داد که موضوع استعفا و یا استیضاح دنبال شود.
او با بیان اینکه اعضای شورا در حضور فرماندار شیراز، اختیار قانونی برای پذیرفتن استعفا یا استیضاح داشتند و هیچ خدشهای تاکنون در روند کار شورا نبوده است، خاطرنشان کرد: در نهایت به صورت رسمی استعفای شهردار پذیرفته و سعید مصفا به عنوان سرپرست موقت به عنوان سه ماه منصوب شد و تفویض اختیارات نیز به وی ابلاغ شد.
طاهری گفت: فرمانداری هم باید مصوبات را تا قبل از ظهر امروز یکشنبه ۲۳ مرداد تایید تا معارفه مصفا انجام شود و مصفا بتواند کار خود را به صورت رسمی و قانونی آغاز کند.
وی همچنین اعلام کرد: تاکنون هیچ اسمی به صورت مشخص و رسمی در شورا برای گزینه بعدی شهرداری وجود ندارد و احسان اصنافی علیرغم پاکدستی و دینداری، فضای بازی که انتظار بود باید برای مدیران خود ایجاد کند، ایجاد نمیکرد که این امر انجام کار را دشوار کرده بود.
او در پاسخ به این سوال که نگاه در انتخاب شهردار به چه سمت است؛ گفت: نگاه این است که سرعت عمل در انتخاب شهردار لحاظ شود و انتظار کمک و همراهی بیشتر از سوی دستگاههای مرتبط با شورا را داریم؛ توجه داشته باشیم که شهرداری یک دستگاه مجزا نیست بلکه نیاز به همراهی دیگر دستگاهها دارد.
رئیس شورای شهر شیراز گفت: شهردار آینده باید دارای ویژگیهای مدیریت باز، صریح، سالم، دارای انضباط مالی، رعایت پاکدستی، دور از هر نوع رانتی اعم از مالی و زمین خواری و نیروی انسانی باشد.
وی بیان کرد: نگاه شورا قطعا به سمت عملگرایی و سرعت در انتخاب شهردار است و تاکنون هیچ نگاهی برای مشارکت مردم در انتخاب شهردار وجود نداشته و به دلیل فرصت کم، این نگاه نیست بلکه نگاه این است که شورا به سمت اجماع برود.
بلاتکلیفی شهرداری موجب تعطیلی اطلاع رسانی در فرآیند استیضاح اصنافی بود
افسانه خواستخدایی، عضو هیأت رئیسه شورای اسلامی شهر درباره نحوه خبررسانی این ماجرا نیز ضمن عذرخواهی از اصحاب رسانه درباره روند اطلاع رسانی استیضاح شهردار گفت: تکلیف شورا از ابتدا مشخص بود، اما بلاتکلیفی موجود به دلیل روند عمل شهردار شیراز بود.
او گفت: ناکارآمدی و عدم تخصص حتی اگر از دل شورا باشد هیچ معنای ندارد و با وجود اینکه اصنافی پارهای از شورای انقلابی بود هیچ تعارفی نداشتیم و حافظ منافع شهر هستیم. اگر استیضاحی در کار نبود استعفایی نیز رخ نمیداد.
خواستخدایی با بیان اهدافی که مدیریت شهر به اصنافی سپرده شده پرداخت وافزود: فسادستیزی و مدیریت مدیران تراز انقلابی و بروز و ظهور عملکرد شهرداری در شهر از اهداف بود که این امر محقق نشد.
در پایان این نشست دلایل استیضاح سید احسان اصنافی شهردار شیراز از سوی روابط عمومی شورا در اختیار خبرنگاران قرار گرفت که بدین شرح است:
۱_ افزایش نارضایتی عمومی در ارتباط با خدمات شهری و محلهای مانند تصفیهخانه، آسفالت، لکهگیری معابر و فضای سبز و عدم اقدام جدی در راستای جلوگیری از بین رفتن باغات شیراز.
۲. بیبرنامگی و روزمرگی در فعالیتها و طرحهای مختلف شهرداری.
۳. فاصله فاحش میزان جذب درآمد در بخشهای مختلف در چهار ماهه اول سال در مقایسه با سالهای قبل.
۴. عدم اجرای مصوبات شورای شهر از جمله قرارداد پروژه مرکز داده، کیف پول الکترونیک و بلیط افزار شهروندی، عدم ارسال تعداد پهنه پیشنهادی در حوزه خدمات درمانی، رصدخانه شهری و معماری سازمانی.
۵. عدم اهتمام و پیگیری جدی پیرامون مصوبه شورا در رابطه با ایجاد سامانه یکپارچهسازی اسناد شهرداری علیالخصوص اسناد موجود در ادارات کل حقوقی و املاک.
۶. عدم ارائه برنامه جامع راهبردی در حوزه فرهنگی، عمرانی، زیارتی، گردشگری، سرمایهگذاری و ایجاد درآمد پایدار شهری.
۷. عدم اجرای مصوبه کمیسیون نامگذاری معابر و اماکن عمومی با موضوع بهروز رسانی نقشه سامانه منام با روش بررسی میدانی و گزارش مغایرتهای موجود به شورای اسلامی شهر.
۸. عدم توجه به برنامههای زیرساختی، توسعه محور و ریشهای در حوزه فرهنگ همچون طرح احیای محلات با محوریت مساجد و عدم وجود استراتژی و برنامه مشخص در حوزههای فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و گردشگری شهرداری.
۹. مدیریت ضعیف و عدم ارائه برنامههای راهبردی در مبارزه با فساد، پرورش نیروی انسانی مستعد و شفافیت در ادارات کل حقوقی و املاک.
۱۰. توقف و ضعف در اجرای پروژههای مصوب در حوزه عمرانی و عدم آغاز به کار تمامی پروژههای بزرگ حیاتی مصوب در بودجه ۱۴۰۱.
عصر شنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ نشست فوق العاده شورای اسلامی شهر شیراز با حضور ۱۳ عضو و با دستور کار استیضاح شهردار شیراز برگزار شد. این جلسه در شرایطی برگزار شد که عصر پنجشنبه ۲۰ مردادماه، سه روایت از جمله برکناری، استیضاح و استعفا از سوی این شورا درباره سرنوشت شهردار شیراز مطرح شده بود.
بنا بر گزارش فرماندار شیراز که در این جلسه به عنوان ناظر حضور داشت، در ابتدای این جلسه احسان اصنافی شهردار شیراز حاضر و استعفا خود را تقدیم هیات رئیسه شورا کرد و این درخواست اعلام وصول شد و شورا در ادامه درباره این موضوع تصمیم گیری و با رای ۱۳ نفر موضوع استیضاح از دستور کار شورا خارج شد.
لطف الله شیبانی در گفت و گو با ایرنا افزود: در ادامه این جلسه با رای مثبت ۱۳ عضو شورای اسلامی شهر شیراز با استعفای اصنافی شهردار شیراز موافقت شد.
وی که قانونا بعنوان ناظر در این جلسه حاضر بود، اظهار داشت: در این جلسه همچنین با رای ۱۳ عضو شورا سعید مصفا بعنوان سرپرست شهرداری شیراز انتخاب شد.
این جلسه غیرعلنی و بدون حضور خبرنگاران و با حضور ۱۳ عضو شورا، شهردار و فرماندار شیراز برگزار شد.
کمتر از یکسال قبل، سید احسان اصنافی عضو ششمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز با تصمیم این شورا به عنوان شهردار این کلانشهر انتخاب شد.
اعضای شورای اسلامی شهر شیراز سوم شهریورماه ۱۴۰۰، سید احسان اصنافی را با هشت رأی از ۱۳ رأی به عنوان شهردار شیراز انتخاب کردند.
شورای اسلامی شهر شیراز از ۲۲ گزینه برای تصدی پست شهرداری شیراز برنامه عملیاتی خواست و درنهایت، اصنافی به عنوان شهردار این کلانشهر انتخاب شد.
اصنافی متولد شیراز و دانش آموخته مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد مهندسی عمران است.
وی سابقه حضور در هیات رئیسه چهارمین دوره شورای اسلامی شهر شیراز را در کارنامه دارد و در دوره ششم نیز نایب رئیس شورای این شهر شد.
برچسب ها :