تلاش برای دستیابی به اینترنت با سرعت ۱۰۰مگابیت بر ثانیه

دولت برای دستیابی به اینترنت ثابت پرسرعت، پروژه ملی فیبرنوری را طراحی کرد و به مرحله اجرا درآورد که هدف گذاری شده تا پایان دولت سیزدهم، ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری راه‌اندازی و واگذار شود، البته تا پایان مردادماه دو میلیون خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار می‌گیرند.

پایگاه خبری مطبوعات فارس: دولت برای دستیابی به اینترنت ثابت پرسرعت، پروژه ملی فیبرنوری را طراحی کرد و به مرحله اجرا درآورد که هدف گذاری شده تا پایان دولت سیزدهم، ۲۰ میلیون پورت فیبرنوری راه‌اندازی و واگذار شود، البته تا پایان مردادماه دو میلیون خانوار تحت پوشش فیبرنوری قرار می‌گیرند.

از بهمن سال گذشته پروژه راهبردی و ملی «فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها» در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد. این طرح که جزو مصوبات شورای عالی فضای مجازی است، از همان زمان آغاز شد و اکنون در حال اجرا است.

تا پایان مردادماه قریب به دو میلیون خانوار در کشور تحت پوشش فیبرنوری قرار خواهند گرفت. این عدد در ابتدای دولت سیزدهم کمتر از ۵۰۰ هزار خانوار بوده است که حکایت از رشد ۳۰۰ درصدی دارد.

یکی از اقدامات مهم دولت برای اجرایی شدن این پروژه، کم کردن بار مالی اپراتورها بود. به این ترتیب که دولت برای توسعه ارتباطات ثابت، تمام سه درصد حق‌السهم خود از اپراتورهای ثابت (FCP) برای ارایه خدمات فیبر نوری در جهت توسعه شبکه فیبرنوری صرف خواهد کرد؛ از طرف دیگر دستگاه‌های دولتی و عمومی در به اشتراک گذاری منابع خود مانند دکل، کانال با اپراتورهای بخش خصوصی برای توسعه ارتباطات ثابت در قالب بند «ح» بودجه ۱۴۰۱.

اساس مصوبه هیات وزیران، اپراتورهای FCP به جای سه درصد و شرکت مخابرات ایران به جای پنج درصد برای ارایه خدمات فیبر نوری، یک‌دهم درصد حق‌السهم پرداخت می‌کنند. این میزان حق‌السهم به شرطی اعمال می‌شود که از ابتدای سال ۱۴۰۱ درآمد خرده‌فروشی در حوزه FTTP (یک اتصال کابل فیبرنوری خالص است که از یک ارائه دهنده خدمات اینترنت (ISP) به طور مستقیم به خانه یا محل کار کاربر منتقل می‌شود) در صورت‌های مالی حسابرسی شده آنها، تفکیک شده باشد.

پس از تدوین و تصویب بسته‌های حمایتی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اقدام به انتشار فراخوانی کرد که در فاز اول ۹ اپراتور برای راه‌اندازی ۹ میلیون پورت فیبرنوری در سه سال آینده تفاهم‌نامه امضا کردند.

حدود یک ماه بعد، دولت از یک‌سوم درآمد خود از بخش مخابرات برای توسعه طرح FTTX چشم‌پوشی کرد. با مصوبه هیات وزیران هشت درصد از ۲۸ درصد درآمد دولت از اپراتورهای تلفن همراه با نظرات وزارت ارتباطات صرف توسعه ارتباطات ثابت مبتنی بر فیبر خواهد شد.

بر اساس آخرین اطلاعاتی که در سامانه طرح ملی فیبرنوری منازل و کسب‌وکارها قرار دارد، اکنون یک میلیون و ۶۶۸ هزار و ۱۴۱ خانوار تحت پوشش فیبرنوری هستند. از این تعداد ۳۶۳ هزار و ۱۹۸ خانوار سرویس‌های VDSL و FTTH را دریافت می‌کنند.

کاهش هزینه سرمایه‌گذاری توسعه شبکه پهن‌باند، افزایش کیفیت تجربه کاربر، افزایش کیفیت خدمات، توجه به آثار زیست محیطی، عدم وابستگی توسعه به منابع محدود فرکانسی، کاهش شکاف دیجیتالی، رشد تولید ناخالص داخلی، کاهش شکاف دیجیتال و کاهش هزینه نیروی کار ازجمله مزایایی است که طرح ملی فیبرنوری برای کاربران دارد.

الزامات این پروژه می‌گوید برای توسعه این شبکه باید۸۰ درصد خانوارهای هر استان تحت پوشش قرار بگیرند، مبنای پوشش خانوار، کدپستی یا پلاک ثبتی شهری/ روستایی و نقشه‌های هوایی مورد تأیید سازمان در نواحی خدمات شهری/ روستایی است؛ منظور از خانوار تحت پوشش، خانواری واقع در شعاع هوایی حداکثر ۳۰۰ متری یکی از نقاط حضور است که ظرف مدت ۳۰ روز از تاریخ درخواست وی، خدمت دسترسی مبتنی بر فیبر نوری برای او تامین شود.

الزام دیگر این است که حداقل ۵۰درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی از طریق فیبر نوری (FTTP) و حداکثر ۵۰درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی پرسرعت از طریق دسترسی سیمی با قابلیت حداقل سرعت ۵۰ مگابیت بر ثانیه و دسترسی رادیویی مجاز با قابلیت حداقل سرعت ۳۰ مگابیت بر ثانیه را داشته باشند؛ کاربران خدمت دسترسی مبتنی بر فیبر نوری، منازل و کسب‌وکارهای بهره‌بردار آن هستند.

برای حداقل ۱۰درصد کاربران امکان استفاده از خدمت دسترسی از طریق فیبر نوری با قابلیت حداقل سرعت یک گیگابیت ‌بر ثانیه وجود داشته باشد.

برچسب ها :
 
از   1   رای
1

عکس های خبر

نظرات